EximBank a acordat companiei Electrogrup, unul dintre principalii jucatori din sectorul construcțiilor de infrastructură energetică, de telecomunicații și civilă, un pachet financiar în valoare totală de 11 milioane de euro destinat în special exportului de servicii, a anunțat astăzi banca.

Pachetul de finanțare include un plafon multiprodus pentru asigurarea capitalului de lucru pentru activitatea curentă, și un plafon de garanții ce va fi utilizat pentru participarea la un mare proiect de investiții în Polonia, unde compania deține o subsidiară.

„ Avem încredere că acordul încheiat cu Electrogrup reprezintă o primă etapa dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Preocuparea noastră rămâne aceea de a construi o relație solidă cu mediul de afaceri prin susținerea proiectelor de business derulate local, cât și a celor care fac parte din programe de investiții complexe, cu participare internaționala, unde firmele românești își pot valorifica nivelul competență”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBan

Electrogrup, companie înființată în anul 1997 de frații Teofil și Simion Mureșan din Cluj, este una dintre puținele societăți comerciale românești care și-au extins consistent activitatea în străinătate.

„Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructură în România, unde să ne putem dezvolta. Până atunci ne vom crește expertiza în Germania, Rusia, UK, Polonia și alte țări, continuând strategia acționarilor de a face din Electrogrup o multinațională cu capital românesc”, a spus la rândul său Teofil Muresan, fondator și acționar al Electrogrup

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)