EximBank a fost desemnata ”Banca anului” pe segmentul corporate in cadrul Galei “Financial Leaders’ Hall of Fame 2015”, organizata de publicaţia Business Arena Magazine, distinctie decernata pentru cresterea gradului de sustinere a economiei intr-o perioada dificila pentru piata finantarilor corporate.

“EximBank se afla acum intr-un moment aparte al existentei sale, anul 2015 marcand doua etape importante in dezvoltarea bancii. Pe de o parte, ne aflam la finalul unui amplu proces de modernizare si adaptare a produselor si serviciilor oferite la standardele si practicile bancare actuale, si, mai ales la cerintele clientilor. Produsele si serviciile pe care le ofera EximBank au atins standarde de calitate care ne permit sa concuram de la egal la egal cu celelalte banci comerciale si sa devenim un partener bancar preferat pentru companii. Pe de alta parte, marcheaza demararea procesului de asumare a unui rol amplificat in dezvoltarea economiei prin extinderea mandatului EximBank cu atributii specifice unei banci de dezvoltare. Este un proiect extraordinar despre care ne vom aminti peste ani, cu mandria ca am fost parte a acestui proces care introduce in premiera pe piata romaneasca un nou model de structurare de facilitati financiar-bancare”, a spus Paul Ichim, vicepresedintele executiv al EximBank, in cadrul galei de premiere.

Oficialul bancii amentionat ca, in ceea ce priveste demersurile privind preluarea atributiilor de banca de dezvoltare, procesul de revizuire si actualizare a cadrului legislativ este aproape finalizat si si-a exprimat convingerea ca EximBank va avea complet operationala aceasta zona de business in prima parte a anul viitor.

”Multumesc echipei EximBank pe care o felicit pentru toate lucrurile bune pe care le-am realizat impreuna si fara de care n-am fi reusit sa demonstramcomunitatii de afaceri ca banca functioneaza dupa principiile oricarei institutii financiare private de pe piata si ca ne putem pozitiona ca un partener viabil pentru orice companie”, a mai spus Paul Ichim.

EximBank este o instituţie specializata care se implica activ in susţinerea şi promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice de finantare, garantare si asigurare, alaturi de cele de trezorerie, cash management si trade finance, pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzacţii internaţionale, ori se adreseaza numai pieţei interne.

La finele lunii septembrie, EximBank inregistra un profit net de 55 mil. lei, cu 58% peste nivelul din primele noua luni din 2014, si active cu 16% peste valoareade la finele lui septembrie 2014, pe fondul dinamicii ascendente a activitatii de creditare. De asemenea, ca urmare a eforturilor de imbunatatire a calitatii portofoliului de credite, banca a raportatla sfarsitul lunii septembrie o rata a creditelor neperformante de 3,3%, mult sub media sistemului bancar, de aproape 13%.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)