EximBank a incheiat acorduri financiare in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro cu Alro SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, pentru finantarea activitatii curente si pentru emiterea de scrisori de garantie bancara si acreditive pentru contractele incheiate de companie.

“Structurarea acestei facilitati complexe pentru una dintre cele mai mari companii exportatoare din Romania demonstreaza ca avem o strategie flexibila care ne permite sa furnizam segmentului corporate solutii financiare competitive, adecvate profilului fiecarui partener. Acordul financiar in valoare de circa 50 de milioane de euro a fost incheiat la finele anului trecut si are o valabilitate de 24 de luni, dar credem ca aceasta reprezinta o prima etapa dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. si asta pentru ca preocuparea noastra strategica ramane aceea de a construi o relatie solida de tip win-win cu mediul de afaceri prin implicarea in proiecte care pot contribui la dezvoltarea sustenabila a mediului economic autohton”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.
Alro (BVB: ALR) a investit constant sursele generate de activitatea curenta in retehnologizare continua pentru cresterea eficientei productiei, a calitatii si pentru consolidarea pozitiei sale pe pietele internationale. Compania si-a propus sa continue strategia de crestere a productiei de produse procesate cu valoare adaugata mare. Recent, Alro a finalizat o investitie de circa 44 de milioane de lei pentru cresterea competitivitatii, proiect cofinantat de Uniunea Europeana.

“Industria in care activam este direct si permanent influentata de factori interni sau externi pe care nu ii putem controla”, a declarat Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro. “De aceea trebuie sa investim continuu pentru a putea face fata provocarilor care apar. Am implementat noi solutii de reducere a costurilor si ne-am axat pe cresterea vanzarilor pentru produsele cu valoare adaugata mare, pentru a ne mentine competitivitatea. Dorim sa continuam strategia noastra pe termen lung, iar EximBank ne-a oferit solutiile financiare optime pentru dezvoltarea sustenabila a companiei”, a mai spus oficialul Alro.
Marian Nastase a adaugat ca, dincolo de segmentul financiar, colaborarea cu EximBank va fi extinsa prin implicarea  in proiectul infiintarii Asociatiei Romane a Exportatorilor (AREX) in calitate de membru fondator.

EximBank a demarat procesul de infiintare aAsociatiei Romane a Exportatorilor – AREX, proiect care isi propune sa contribuie la promovarea companiilor romanesti ce deruleaza tranzactii comerciale internationale si la consolidarea prezentei romanesti pe piete externe.
Ca initiator al acestui proiect, banca va face toate demersurile necesare constituirii si functionarii AREX, participarea la acest proiect fiind deschisa oricarui exportator, fara sa implice o contributie financiara. Procedurile de infiintare a AREX sunt in derulare, Asociatia urmand sa-si inceapa efectiv activitatea din aceasta primavara.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)