EximBank si Agricover Credit, prima institutie financiara non-bancara specializata exclusiv pe finantarea agriculturii, au agreat incheierea unui nou acord pentru un imprumut in valoare de 100 de milioane de lei (peste 22 de milioane de euro) pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii de noi produse si servicii financiare inovatoare destinate fermierilor.

”Colaborarea cu Agricover Credit demonstreaza capacitatea EximBank de a juca un rol semnificativ in sustinerea proiectelor de crestere a competitivitatii in domeniul agricol. Agricultura ramane un domeniu strategic care ofera oportunitati importante pentru dezvoltarea de afaceri solide, iar parteneriatul cu Agricover Credit ne-a permis sa ne implicam in sustinerea acestora prin finantarea indirecta a peste 400 de fermieri locali. Suntem increzatori ca extinderea acestei colaborari, care imbina eficient competentele tehnice ale EximBank cu expertiza Agricover, va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului romanesc”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

EximBank si Agricover Credit au incheiat primul acord de finantare in 2013, banca acordand societatii un imprumut  in valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro).

Cunoasterea si intelegerea activitatii agricole permit Agricover Credit dezvoltarea unei game variate de produse inovatoare create pentru a raspunde nevoilor reale ale clientilor sai si pentru a creste performanta acestora. Agricover Credit isi propune consolidarea pozitiei de jucator principal pe segmentul agri-finance astfel ca una dintre directiile strategice o reprezinta atragerea de resurse financiare de la bancile locale si internationale, astfel incat sa poata asigura cresterea volumului total de credite acordate.

”Agricover Credit s-a dezvoltat puternic in ultimii ani si cresterea inregistrata in 2014 confirma faptul ca avem un model de business solid care raspunde nevoilor de finantare din piata. Pentru acest an ne-am propus sa sustinem ritmul rapid de dezvoltare si sa crestem numarul de clienti, iar parteneriatul cu EximBank ne ajuta sa atingem aceste obiective si sa oferim fermierilor produse financiare adaptate, capabile sa sustina eficient dezvoltarea acestora. In acest sens, in urmatoarea perioada suntem interesati sa jucam un rol activ si in finantarea proiectelor europene”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)