EximBank anunta ca a demarat, din aceasta luna, a doua etapa a programului de internship derulat in parteneriat cu Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, trei dintre masteranzii facultatii fiind selectionati pentru a participa la acest stagiu de pregatire, potrivit portalului iLikeBanking.ro

Timp de un an de zile, cat dureaza programul, Maria Cristea (21 de ani), Gabriel Stavre (22 de ani) si Tudor Alexandrescu (22 de ani) vor lucra alaturi de specialistii EximBank din toate departamentele bancii, acumuland cunoştinte despre sarcinile generale de lucru, dar, mai ales, experienta practica. In acest interval, internii vor fi remunerati, fiind angajati in cadrul bancii  cu contract individual de munca pe perioada determinata.

”Continuarea acestui proiect de internship este un demers firesc din partea EximBank care se pozitioneaza ca o organizatie cu o abordare responsabila fata de societate, nu numai din perspectiva misiunii, ci si din punctul de vedere al implicarii in proiecte cu pronuntat caracter formativ. Oferirea unei astfel de experiente reale de lucru si, in acelasi timp, de invatare, face mult mai rapida si usoara tranzitia tinerilor de la şcoala la viata activa si ne bucuram ca Maria, Gabriel si Tudor ne-au acordat incredere si ne-au ales pentru a le fi ghizi in aceasta etapa a formarii lor profesionale. Am convingerea ca vom avea o colaborare win-win, iar, la finalul programului, vor ramane in continuare in echipa noastra”, spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Cei trei au fost selectionati in urma mai multor etape de evaluare, derulate atat de corpul profesoral al  FFABBV, cat si de specialisti ai EximBank, la ultima etapa a acestui proces participand sase tineri inscrisi la programele de masterat ale facultatii.

”Am ales sa ma inscriu la acest program de internship pentru ca sunt convinsa ca imi va oferi perspective de dezvoltare profesionala si personala care sa imi asigure cel mai bun start pentru cariera de bancher la care aspir, oferindu-mi acces la cultura corporatista si principiile etice transpuse in activitatea zilnica a bancii”, a spus Maria Cristea, care urmeaza cursurile de Master Banci şi Asigurari (BANCAS).

Gabriel Stavre, care este inscris in programul de Master Finante şi Banci (DOFIN) si este si asistent de cercetare in cadrul Centrului de Cercetari Financiar-Monetare al FABBV, spune ca acest an de pregatire reprezinta in egala masura o provocare si o oportunitate personala. “Cred ca programul de internship al EximBank ofera pregatirea de care orice tanar profesionist are nevoie si ofera opotunitati consistente pentru un student in formare”, a explicat el.

”Sunt onorat ca am oportunitatea de a participa la internship-ul organizat de EximBank si le transmit noilor mei colegi ca voi da tot ce am mai bun pentru a ma ridica la nivelul si exigentele impuse de o astfel de  organizatie, cat si pentru a contribui la dezvoltarea modelului de business promovat de banca”, a spus si Tudor Alexandrescu, masterand la Cercetari avansate in Finante (CEFIN).

EximBank a derulat prima etapa a programului de internship pe parcursul anului 2014, la finalul acesteia, doi dintre masteranzii participanti devenind angajati ai bancii pe perioada nedeterminata. Si participantii care finalizeaza cu succes internship-ul din acest an vor avea oportunitatea de angajare, in functie de evaluarea finala si de nevoile specifice ale bancii la acel moment.

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice de finantare, garantare si asigurare, alaturi de cele de trezorerie, cash management si trade finance, sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)