Conceptul de business, care si-a demonstrat viabilitatea instrumentelor financiare si a solutiilor de finantare oferite, specificul cadrului legal de functionare, precum si experienta în administrarea fondurilor statului pozitioneaza EximBank drept un model de replicat pentru dezvoltarea activitatii agentiilor de export din Europa Centrala si de Est, se arata intr-un comunicat de presa remis de EximBank.

În perioada 29-30 iulie 2015, la sediul EximBank, a avut loc  un workshop cu participarea unei delegatii a agentiei de export din Serbia –  AOFI (Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije a.d.) – care s-a axat pe procesul de tranzitie a EximBank de la statutul de agentie de export, la cel de institutie financiar-bancara specializata.

”Reprezentantii AOFI s-au aflat într-o misiune de documentare care a vizat modul de functionare a mecanismelor specifice de sustinere a exporturilor utilizate de EximBank. Un element important pe agenda discutiilor l-a reprezentat adaptarea cadrului de functionare a EximBank dupã aderarea României la Uniunea Europeanã, un posibil model de urmat de AOFi în contextul în care Serbia se pregateste sa demareze negocierile efective de aderare. Procesul de pregatire si negociere a aderarii presupune eforturi consistente si de aceea ne-am exprimat disponibilitatea deplina de a oferi asistenta AOFI. Este un demers care se înscrie în coordonatele de politica externa ale autoritatilor, vizând sustinerea perspectivei europene a Serbiei, si reprezinta în acelasi timp una dintre preocuparile constante ale bancii de a dezvolta relatii de cooperare cu institutii similare pentru facilitarea accesului companiilor locale pe piete din întreaga lume”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

EximBank este o institutie specializatã al cãrei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bãncii sã sustinã activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleazã proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Demersurile pentru înfiintarea Bãncii de Export Import a României – EximBank SA, ca agentie  pentru sustinerea exporturilor au început în 1991, iar EximBank-ul românesc a primit certificatul de nastere la 8 aprilie 1992.

EximBank si-a lãrgit gradual obiectul de activitate iar, în prezent, banca poate sprijini prin instrumentele sale financiare orice tip de societate comercialã, fie cã este IMM sau companie mare, deruleazã tranzactii internationale, ori se adreseazã numai pietei interne.

Astfel, de peste 20 de ani, EximBank se implicã activ în sustinerea si promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind prin instrumentele financiare de care dispune proiectele companiilor locale. Pentru detalii legate produsele oferite: www.eximbank.ro sau informatii@eximbank.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)