Urmare a mentionarii EximBank in cadrul materialelor de presa care fac referire la procesul de privatizare a CFR Marfa si pentru o corecta informare a publicului, banca face urmatoarele precizari:

· EximBank nu are nicio implicare in procesul de privatizare a CFR Marfa, nesustinand direct sau indirect vreunul dintre participantii la acest proces.

· Facilitatile acordate de catre EximBank companiei Grup Feroviar Roman (care participa atat la procesul de privatizare a CFR Marfa, cat si la privatizarea Freight Services EOOD – operatorul de stat de transport de marfa pe calea ferata din Bulgaria) vizeaza participarea grupului la procesul de privatizare al nationale de transport feroviar din Bulgaria.

· Acordarea oricaror facilitati de catre EximBank se face pentru o destinatie precisa, fondurile neputand fi utilizate in alte scopuri.

· EximBank isi desfasoara activitatea in conformitate si cu respectarea reglementarilor legale in vigoare, sub supravegherea autoritatii din domeniu – Banca Nationala a Romaniei. Ba reusit sa-si construiasca un portofoliu de credite care s-a dovedit echilibrat din punctul de vedere al riscurilor, rata creditelor neperformante situandu-se sub media pe sistem bancar. iconditiile in care sistemul bancar inregistreaza pierderi in ultimii doi ani – in 2012 atingand un nivel record – consideram relevant pentru activitatea EximBank faptul ca banca a reusit performanta de a se mentine in top 10 cele mai profitabile banci de pe piata romaneasca.

· Pentru mentionarile neconforme cu realitatea si care pot produce importante prejudicii de imagine, EximBank intentioneaza sa actioneze in conformitate cu prevederile legale.

In speranta ca informatiile furnizate vor conduce la o corecta informare a publicului dumneavoastra, va stam la dispozitie pentru detalii suplimentare.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)