EximBank a implementat pe site-ul propriu – www.eximbank.ro – o noua platforma de vânzare on-line a politelor de asigurare si a rapoartelor de informatii comerciale care faciliteaza accesul societatilor comerciale la produsele menite sa reduca riscuri in afaceri. ”Apetitul pentru noile tehnologii este in continua crestere, iar EximBank se aliniaza acestei tendinte pentru a creste confortul partenerilor sai. In contextul turbulentelor internationale la care asistam, pentru societatile comerciale este important sa aiba acces cât mai rapid la informatii economice despre parteneri de afaceri locali sau din strainatate, precum si la produse care le pot proteja de eventuale pierderi, in special in relatiile comerciale externe. Prin modificarile operate incercam sa facilitam accesul la aceste informatii”, a spus Oana Nuta, purtatorul de cuvânt al EximBank.

Noua platforma a EximBank permite:
·    Accesul la documentele necesare pentru accesarea produselor de asigurare si de informatii comerciale;
·    Utilizarea unui calculator on-line pentru determinarea primelor de asigurare preliminare;
·    Transmiterea on-line a cererilor pentru produsul ales;
·    Accesul la clasificarea tarilor din punctul de vedere al riscurilor (clasament intocmit de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD);
·    Plata on-line a primelor.

EximBank acopera prin produsele de asigurare riscurile comerciale si politice  ce pot aparea in derularea tranzatiilor comerciale internationale ale companiilor românesti, asigurându-le confortul ca isi vor recupera creantele. Astfel, banca pune la dispozitia exportatorilor Asigurarea riscului de neplata la extern pentru riscuri non-piata (care ofera siguranta incasarii a 85% din valoarea exportului) sau Asigurarea cursului de schimb valutar care protejeaza incasarile din export impotriva fluctuatiilor nefavorabile ale cursului de schimb. De asemenea, firmele care intentioneaza sa investeasca in strainatate pot beneficia de polita de Asigurare a investitiilor românesti de capital in strainatate – care ofera siguranta recuperarii a pâna la 90% din valoarea proiectului de investitii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)