Cu o cifră de afaceri de 56,6 milioane de euro în 2015, EximBank a urcat pe poziția a patra în clasamentul factorilor de export din România, conform datelor furnizate de Factors Chain International (FCI), cea mai importantă organizație internațională de profil.

”Poziționarea noastră în prima parte a clasamentului furnizorilor de factoring de la piața locală, afiliați FCI, este rezultatul eforturilor făcute în ultimii trei ani în direcția întăririi capacității noastre de a genera soluții financiare personalizate, prin prioritizarea nu numai a activității de creditare, ci și a serviciilor bancare complementare, cum este factoringul. Companiile ne-au abordat cu mai multă încredere, ceea ce ne-a permis să înregistrăm o dinamică permanent ascendentă pe acest segment: cu o dublare a cifrei de afaceri pe factoring extern, am reușit ca, la nivel agregat, în 2015, să realizăm un rulaj total de trei ori mai mare față de 2014. În prima parte a acestui an continuăm același parcurs astfel că suntem optimiști în privința rezultatelor pe care le vom înregistrala finele lui 2016”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Conform datelor Factors Chain International, în 2014, EximBank a ocupat poziția a cincea în clasamentul factorilor de export, cu o valoare a facturilor cesionate de exporatori de 21,8 milioane de euro. Banca este membră a FCI din 2013.

Pe parcursul anului trecut, activitatea EximBank s-a concentrat pe oferirea a două tipuri de produse – factoring de export fără regres și factoring intern (cu și fără regres), operațiunile de factoring internațional deținând ponderea cea mai importantă în cifra de afaceri a băncii (85%).

În ceea ce privește profilul clienților, flexibilitatea ofertei și avantajele acesteia – faptul că finanțarea poate fi de până la 100% din valoarea nominală a facturii,precum și rapiditatea în procesarea solicitărilor – au atras companii care se încadrează atât în categoria entităților de tip corporate, cât și întreprinderi mici și mijlocii, firmele mici fiind cele mai active (cu o pondere de 69% în portofoliul de clienți).

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Pe parcursul ultimilor trei ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare și și-a dezvoltat și consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring.

Detalii despre produsele oferite se pot obține prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau scriind la informatii@eximbank.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)