EximBank si Italsofa Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de mobila de pe piata locala, au incheiat un acord de finantare in cadrul caruia banca va acorda companiei o linie de credit de 10 milioane de euro, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit.

Finantarea acordata Italsofa Romania, care ocupa pozitia a doua in topul celor mai mari exportatori de mobila din Romania, va fi utilizata pentru derularea activitatii curente.

“EximBank isi respecta angajamentul ferm asumat de sustinere a mediului de afaceri si, prin incheierea acestui nou acord, continua sa-si consolideze pozitia de partener de afaceri preferat de elita business-ului. Suntem convinsi ca finantarea acordata va contribui la dezvoltarea durabila a companiei, cu impact direct si pozitiv la nivel micro si macro-economic, in conditiile in care Italsofa activeaza intr-una dintre putinele industrii care au avut, in ultimii ani, un aport pozitiv la balanta comerciala a Romaniei”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Italsofa Romania, parte a grupului Natuzzi – cel mai mare producator de mobila din Italia, detine o unitate de productie la Baia Mare, ce se intinde pe o suprafata de peste 76.000 mp si unde lucreaza peste 1.200 de angajati.

Fabrica produce atat canapele, cat si tamplaria destinata prelucrarii lemnului in semifabricate, si este una dintre cele mai mari investitii greenfield din industria locala a mobilei, valoarea totala a investitiilor realizate din 2001 pana in prezent depasind 38 de milioane de euro.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Banca a obtinut in 2014 cu un profit net de 46,6 milioane de lei (circa 10,5 mil. euro) si si-a majorat expunerea totala la 4,7 miliarde de lei, fata de 4,5 miliarde de lei in 2013.

Evolutia constant pozitiva a bancii a continuat si in prima parte a acestui an, EximBank raportand in primul semestru din 2015 un profit net de 40 de milioane de lei, cu 26% mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut, pe fondul extinderii portofoliului de produse si a acoperirii teritoriale. Din 2013, banca si-a dezvoltat semnificativ portofoliul de clienti incheind acorduri financiare cu unii dintre cei mai reprezentativi jucatori din economie precum Antibiotice Iasi, Astra Vagoane Calatori, Romcab, Aquila, Romelectro, Adrem Invest, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere sau Alro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)