EximBank s-a alaturat initiativei lansate de un grup de 15 companii romanesti de infiintare a Camerei Bilaterale de Comert si Industrie Azerbaidjan – Romania care isi propune sa impulsioneze cooperarea economica dintre cele doua tari prin identificarea oportunitatilor de afaceri.

Implicarea EximBank in acest proiect face parte din strategia bancii de sustinere a demersurilor exportatorilor romani care intentioneaza sa intre si pe alte piete decat cele traditionale. Piata azera ofera oportunitati importante de afaceri in domenii diverse, de la energie si agricultura, pana la constructii sau turism.

”EximBank este direct interesata de contractele si parteneriatele ce urmeaza sa se semneze intre partea romana si cea azera mai ales ca avem instrumente care sa faciliteze accesul firmelor romanesti pe aceasta piata in conditii de siguranta sporita”, a spus Paul Ichim, vicepresedintele bancii cu ocazia semnarii protocolului de infiintare a Camerei Bilaterale de Comert si Industrie Azerbaidjan – Romania.

Banca poate asigura riscurile de neplata asociate contractelor de export pentru piețele non-UE sau pentru state nemembre OECD, precum si riscurile asociate investitiilor romanesti in strainatate, a explicat oficialul bancii.

EximBank are incheiate acorduri de colaborare cu o serie de organizatii reprezentative pentru mediul de afaceri precum Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor, Patronatul Roman, cu majoritatea Camerelor de Comert si Industrie din tara, precum si cu Uniunea Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania.

Banca a dezvoltat si ofera solutii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea, similare cu instrumentele din portofoliul oricarei ECA (Export Credit Agencies) din Uniunea Europeana, precum:
·    polite de asigurare a incasarilor din contractele de export cu plata amanata;
·    polite de asigurare a creditelor cumparator acordate de banci importatorilor pentru plata marfurilor / serviciilor din Romania.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)