EximBank a acordat societatii Adrem Invest, specializata in inginerie tehnologica, o scrisoare de garantie bancara in valoare de 4 milioane de dolari, care permite companiei derularea unui contract in Uzbekistan pentru modernizarea unei uzine siderurgice. ”In Romania exista companii care au ajuns la maturitate deplina pe piata locala si care vor si pot sa devina jucatori globali. Toate acestea vor gasi in EximBank un partener pentru derularea planurilor de internationalizare. Este si cazul Adrem Invest – una dintre putinele companii cu capital romanesc care au reusit sa se impuna in strainatate – pentru care EximBank a oferit solutia financiara ce permite intrarea societatii pe o noua piata. Sustinerea extinderii afacerilor romanesti in afara granitelor ramane o prioritate pentru EximBank si avem o strategie flexibila care ne permite sa raspundem proactiv la cerintele clientilor nostri”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Adrem Invest a incheiat un contract in valoare de 13 milioane de dolari pentru modernizarea unitatilor de productie detinute de Uzbek Mettalurgical Plant – unica societate cu profil metalurgic din Asia Centrala. Contractul marcheaza debutul companiei pe aceasta piata, Adrem fiind deja prezenta in numeroase tari din Asia, Africa sau SUA.

”Incheierea acestui nou contract urmeaza strategia de extindere la nivel international a companiei, prin dezvoltarea de solutii de engineering unice, adaptate companiilor din sectorul metalurgiei secundare, in cazul acesta, din Uzbekistan.  Am gasit in EximBank un partener de incredere, pentru ca intrarea pe noi piete este o provocare si sustinerea unei banci este critica in astfel de situatii. EximBank a raspuns cererii noastre si ne-a acordat garantia necesara pentru a asigura partenerul uzbec ca vom finaliza cu succes contractul, garantie necesara solicitata avand in vedere faptul ca Uzbek Mettalurgical Plant a achitat un avans pentru aceasta lucrare. Speram ca acesta sa fie inceputul unui parteneriat de lunga durata care sa ne sustina in realizarea planurilor noastre de extindere la nivel international si care sa demonstreze ca o companie romaneasca poate fi un partener de incredere pentru proiecte ambitioase in orice colt al lumii”, a spus Adrian Bodea, presedintele Adrem Invest.

EximBank a dezvoltat si ofera solutii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea, similare cu instrumentele din portofoliul oricarei ECA (Export Credit Agencies), precum:
·    garantii pentru participare la licitatii internationale, garantii de restituire a avansului platit de importator, garantii de buna executie a contractelor etc.polite de asigurare a incasarilor din contractele de export cu plata amanata;
·    polite de asigurare a creditelor cumparator acordate de banci importatorilor pentru plata marfurilor / serviciilor din Romania;
·    polite de asigurare a investitiilor romaneşti in strainatate, care preiau pana la 90% din riscurile de expropriere, de transfer al banilor etc.;

”Multe companii care fac afaceri pe piete mai putin traditionale pentru Romania vin sa se finanteze de la EximBank. Am sustinut proiecte nu numai in Rusia, Azerbaidjan, Uzbekistan sau Afganistan, ci avem si clienti interesati de America de Sud sau Africa. Aceste economii ofera oportunitati de business consistente de care companiile romanesti ar putea profita chiar si in conditiile asumarii unor riscuri mai mari, iar EximBank are instrumente pentru a le sprijini in acest demers”, a mai spus Traian Halalai.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)