EximBank continua procesul de extindere a retelei teritoriale prin deschiderea a înca doua agentii la Pitesti si Ploiesti facilitand accesul companiilor din judetele Arges, Valcea, Prahova si Dambovita la serviciile si produsele bancii – axate pe cele trei directii de actiune: finantare, garantare, asigurare.

”Cele doua unitati vor deservi zone care, datorita dinamicii de dezvoltare înregistrate si diversitatii activitatilor economice desfasurate de firmele locale, impun o prezenta mult mai consistenta din partea EximBank. Pe de o parte avem Argesul, care ocupa locul sase la nivel national din punctul de vedere al fortei economice, iar, pe de alta parte, Prahova are prin traditie o vocatie economica industriala. Suntem convinsi ca, odata cu inaugurarea celor doua unitati, EximBank va putea raspunde mult mai rapid cererilor comunitatilor locale de afaceri si va creste gradul de satisfactie a clientilor, mai ales ca, pana în prezent, clientii din cele doua zone erau deserviti de sucursala de la Bucuresti”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Agentia de la Pitesti este localizata pe Bulevardul Republicii, Bl. 6DA, parter (pitesti@eximbank.ro), iar cea de la Ploiesti – Bulevardul Gheorghe Doja, nr. 30 (ploiesti@eximbank.ro). Inaugurarea acestor doua unitati vine dupa ce, luna trecuta, banca a deschis o agentie la Galati.

”Ca si în cazul Galatiului, pentru Pitesti si Ploiesti am decis sa mergem tot pe modelul agentiilor cu un numar mic de angajati (maximum trei) fara servicii de back office, care sa recurga la metode de vanzare directa, la sediul companiilor. tintim întreaga comunitate de afaceri locala si de aceea ne vom adresa oricarui tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, este exportatoare sau se adreseaza numai pietei interne. Avem în vedere continuarea procesului de eficientizare a reprezentarii teritoriale si ne propunem ca în cel mai scurt timp sa devina operationale înca doua noi unitati EximBank”, a mai spus Traian Halalai.

Agentiile de la Pitesti si Ploiesti se alatura astfel celor 13 unitati teritoriale pe care EximBank le are în Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Timisoara si Sibiu.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata (dobînda este cu cinci puncte procentuale sub dobanda pietei si este fixa pe toata perioada de creditare) si compensarea partiala a dobanzii care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii în lei contractate de la banci, inclusiv EximBank.

Garantiile de stat oferite de EximBank vin în sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garantii colaterale. Garantiile emise de EximBank preiau o parte semnificativa a riscului de credit astfel ca utilizarea lor asigura accesul mai facil la finantare.

În ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea în derularea tranzactiilor comerciale internationale sau în implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti în strainatate.

Tot pentru reducerea riscurilor, EximBank ofera produsul „Informatia comerciala si de credit despre partenerii de afaceri” prin care orice societate îsi poate cunoaste viitorul partener comercial înaintea încheierii unui contract.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)