EximBank va continua sa promoveze produsele de asigurare, atat la nivelul mediului de afaceri, cât si in  mediul financiar-bancar in conditiile in care, prin aceste facilitati, putem prelua riscurile companiei exportatoare, dar si ale bancii finantatoare, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank, in cadrul Galei Premiilor Piata Financiara, care a avut loc ieri, la Banca Nationala a Romaniei.

„Cred ca vom reusi sa dezvoltam parteneriatul pe care il avem cu bancile comerciale, mai ales ca traversam o perioada in care EximBank poate fi o resursa de exploatat pentru acestea. Punând impreuna produsele noastre cu cele ale bancilor comerciale vom putea prezenta mediului de afaceri solutii financiare complete, care sa ofere in acelasi timp si un plus de confort prin minimizarea consistenta a riscurilor”, a mai spus Traian Halalai.

Pachetul de asigurari al EximBank a fost desemnat ”Produsul bancar al anului 2012” de catre revista Piata Financiara datorita protectiei suplimentare pe care acesta o poate oferi societatilor comerciale românesti in relatiile comerciale externe.

”Instabilitatea economico-financiara de pe pietele externe a determinat o crestere a notorietatii si a cererii pentru produsele de asigurare oferite de EximBank exportatorilor români. Câta vreme lucrurile au fost stabile si previzibile pe plan extern, exportatorii nu au simtit nevoia unei protectii suplimentare mai ales in ceea ce priveste incasarile. Dar, odata cu instalarea crizei economice, lucrurile s-au schimbat si firmele românesti implicate in relatii comerciale externe au inceput sa se orienteze catre produse care le pot reduce riscurile in afaceri. De aceea, primim din ce in ce mai multe solicitari pentru asigurari, exportatorii manifestând un interes sporit pentru asigurarea riscului de neplata la extern”, a mai spus presedintele EximBank.

Pachetul de asigurari al bancii include produse precum:
·    Polita de asigurare a riscului de neplata la extern, pentru riscuri non-piata – ofera siguranta incasarii a pâna la 85% din valoarea exportului efectuat in tari cu riscuri non-piata, indiferent de evolutia situatiei financiare a cumparatorului extern si de evolutia riscurilor comerciale, politice si de forta majora din tara acestuia;

·    Polita de asigurare a creditelor de export pe termen mediu si lung – EximBank asigura recuperarea a pâna la 85% din pierderile rezultate din contractele de export, incheiate cu partenerii externi pe termen mediu si lung;

·    Polita de asigurare a creditului cumparator – acopera exporturile românesti a caror finantare se realizeaza prin creditarea cumparatorului extern sau a bancii acestuia pentru plata bunurilor si serviciilor importate. EximBank asigura recuperarea a pâna la 95% din valoarea creditului cumparator;

·    Polita de asigurare a investitiilor românesti de capital in strainatate – se asigura investitiile de capital realizate de companiile românesti in strainatate. Suma asigurata: maximum 90% din valoarea proiectului de investitii.

Pentru a facilita accesul la aceste produse speciale, EximBank a implementat pe site-ul propriu (www.eximbank.ro ) o platforma de vânzare on-line a politelor de asigurare care permite si calcularea  costurilor.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)