EximBank a acordat companiei Astra Vagoane Calatori o scrisoare de contra-garantie bancara a carei valoare depaseste 31 de milioane de euro, facilitate care a permis societatii aradene sa participe la o licitatie internationala in urma careia a castigat un contract de export de peste 100 de milioane de euro, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii.

In urma adjudecarii contractului, Astra Vagoane Calatori va livra companiei braziliene Vale di Rio Doce – una dintre cele mai mari din lume – aproape 100 de vagoane pentru transport calatori.

”Avand in vedere faptul ca majoritatea exportatorilor romani au parteneri in zona Uniunii Europene – al carei mediu economic este destul de putin predictibil in ultima perioada, EximBank si-a stabilit ca prioritate pentru acest an sprijinirea societatilor comerciale pentru abordarea de piete non-UE. Faptul ca am inceput anul cu incheierea acestui important parteneriat ne indreptateste sa credem ca vom reusi sa sustinem cresterea ponderii comertului extra-comunitar, mai ales ca avem produse care acopera intregul flux de export, din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Banca detine in portofoliu o gama variata de produse dedicate societatilor exportatoare, de la finantari care acopera cheltuielile pentru producerea sau livrarea marfurilor, pana la garantii pentru creditele acordate de alte banci sau asigurari impotriva riscurilor comerciale si politice.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta si pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata sau compensarea partiala a dobanzii care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la bancile comerciale.

In ceea ce priveste garantiile EximBank ofera Garantia pentru credite de export (pentru credite pentru productie, servicii si operatiuni legate de efectuarea exportului), Garantia de export pentru marfuri generale si obiective complexe (contragaranteaza scrisori de garantie bancara de participare la licitatii internationale, de restituire a avansului, de plata, de buna executie etc.) sau Garantia pentru internationalizare (pentru firmele cu capital romanesc care  infiinteaza filiale in strainatate,  extind filiale existente prin proiecte de investitii sau achizitioneaza actiuni/parti sociale ale unei firme straine).

Pentru reducerea riscurilor riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale EximBank ofera o gama variata de produse de asigurare:
·    Polita de asigurare a riscului de neplata la extern, pentru riscuri non-piata
·    Polita de asigurare a creditelor de export pe termen mediu si lung
·    Polita de asigurare a investitiilor romanesti de capital in strainatate
·    Polita de asigurare a creditului cumparator.

In plus, EximBank ofera produsul Informatia Comerciala si de Credit, un instrument prin care o firma isi poate cunoaste viitorul partener comercial inaintea incheierii unui contract. Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa unitatilor teritoriale ale bancii sau pot obtine informatii prin intermediul site-ului www.eximbank.ro .

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)