EximBank a deschis in aceasta luna o noua unitate la Ramnicu Valcea, ce va deservi judetele Valcea si Gorj, aceasta fiind cea de-a cincea agentie pe care banca o inaugureaza in cadrul procesului de extindere a retelei comerciale, demarat in 2013, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit.

”Cu acest nou pas de extindere a retelei teritoriale ne urmam obiectivul de crestere a gradului de proximitate fata de clienti si ne intarim capacitatea de distributie a produselor noastre financiare, conform strategiei de a deveni un competitor puternic pe piata de corporate banking. EximBank este o institutie de credit dedicata sustinerii comunitatii de business din Romania, iar cresterea prezentei noastre in teritoriu ne permite sa ne facem mai bine cunoscute produsele si instrumentele de finantare. De aceea, vom continua sa dezvoltam reteaua operativa si estimam ca, pana la finele anului, EximBank va opera de 20 de unitati, fata de 12 in 2012”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Agentia Ramnicu Valcea, deschisa in str. stirbei Voda, nr. 5, va oferi intreaga gama de produse si servicii a EximBank: finantari, garantii, asigurari, precum si produse de trezorerie, cash management si trade finance. Ca si in cazul celorlalte unitati noi, agentia va functiona fara servicii de back office, cu un numar de trei angajati care sa recurga la metode de vanzare directa, la sediul companiilor.

Unitatea de la Ramnicu Valcea se alatura celorlalte 17 pe care EximBank le are in Arad, Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Targu Mures, Timisoara si Sibiu.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

EximBank a obtinut in primul semestru din 2014 un profit net de aproape 32 mil. lei, cu 29% mai mare decat in primele sase luni ale anului precedent, in contextul extinderii bazei de clienti si a acoperirii teritoriale si ca urmare a definirii unui model de business sustenabil, cu o buna capacitate de generare a veniturilor.

Volumul expunerilor noi acordate a totalizat, in primele sase luni ale acestui an, aproximativ 475 mil. lei, din care 90% au fost orientate catre finantarea companiilor. Portofoliului de credite nete al bancii s-a majorat cu 24% fata de sfarsitul lui 2013, iar activele bancii au crescut cu 244 mil. lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)