EximBank are capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte bănci din sistem la nivelul finantărilor in lei si, in plus, avem si un nivel competitiv de costuri, singura conditie pentru ca sprijinul nostru să fie unul real fiind viabilitatea proiectelor, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank, la o intâlnire cu oamenii de afaceri pe care banca a organizat-o la Galati.

“Suntem intr-o perioadă in care putem juca un rol important in economie si, in acelasi timp, avem si resursele necesare. stim că unii agenti economici incă mai au retineri in a lucra cu o bancă de stat. Nu pot decât să ii incurajez să apeleze, totusi, la EximBank, pentru a vedea prin experienta proprie că atitudinea băncii fată de client s-a schimbat, fluxurile de lucru s-au relaxat, iar portofoliul de produse tine pasul cu nevoile pietei. As vrea numai să retineti faptul că EximBank dispune de fonduri si este deschisă să finanteze sau să garanteze proiectele firmelor. si nu ne referim numai la exportatori, ci la orice tip de societate comercială, fie că este IMM, companie mare, exportă sau se adresează numai pietei interne”, a mai spus Traian Halalai.

El a adăugat că intâlnirea cu comunitatea de business din zona Galati vine la scurt timp de la deschiderea unei noi agentii in orasul de pe malul Dunării, ambele decizii făcând parte din strategia de dinamizare a activitătii băncii si de consolidare a relatiei pe care o are cu mediul de afaceri.

La sesiunea de la Galati au participat peste 40 de manageri ai companiilor din regiune  – precum Asil, Menarom, Sarlo Design, Derpan, Transeuropa Port, Mairon, Prutul,  Criomec  etc., dar si reprezentantii autoritătilor locale –  Marius Stan, primarul municipiului Galati, sau Aurel Vlaicu, city managerul orasului.

”Pregătim aprobarea unui pachet de măsuri destinat sustinerii si dezvoltării mediului de afaceri local, iar intâlnirea organizată de EximBank este cu atât mai binevenită”, a afirmat Marius Stan, primarul Galatiului.

In cadrul evenimentului, oficialii EximBank au subliniat si faptul că banca este pregătită să răspundă nevoilor mediului de afaceri si dispune de instrumente financiare viabile pe care le poate particulariza după profilul fiecărei companii.

Alături de intâlnirea cu oamenii de afaceri locali, EximBank a mai organizat o sesiune de lucru si cu reprezentantii băncilor comerciale din Galati pentru identificarea celor mai eficiente metode de colaborare.  in cadrul evenimentului, la care au participat circa 25 de membri ai comunitătii bancare locale, a fost punctat faptul că EximBank si-a stabilit ca obiectiv major eliberarea cât mai multor fonduri de stat către economie, in parteneriat cu celelalte bănci comerciale.

Banca  detine in portofoliu produse complementare celor oferite de băncile comerciale, in special facilităti care pot contribui la reducerea riscurilor asociate activitătii de creditare pentru segmentul corporate. in această categorie intră produsele de garantare si cele de asigurare prin intermediul cărora EximBank poate prelua o parte semnificativă a riscurilor.

Anul trecut, companiile care au ales EximBank ca partener au beneficiat din partea băncii de garantii care au facilitat obtinerea de credite in valoare de circa 1,4 miliarde de lei de la băncile comerciale de pe piată.

EximBank este o institutie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite băncii să sustină activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce derulează proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 16 unităti – Bucuresti, Bacău, Brasov, Buzău, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara, Sibiu si Târgu Mures – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)