Datele privind activitatea bancilor cipriote in perioada dinainte de faliment au fost distruse, rezulta dintr-un raport al companiei americane Alvarez and Marshal datand din 26 martie, transmite canalul de televiziune CyBC, indicand ca raportul a fost pus la dispozitia Bancii Centrale a tarii.

Potrivit sursei citate, raportul este format din patru parti: prima vizeaza cumpararea de obligatiuni de stat grecesti de catre Bank of Cyprus; a doua – cumpararea de catre aceasta a bancii Uniastrum in Rusia; a treia – extinderea Bank of Cyprus in Romania, care, dupa cum mentioneaza canalul media citat, ocupa cea mai importanta parte a studiului.

Raportul mentionat mai include doua anexe cu documente, rapoarte si scrisori ale Laiki Bank si Bank of Cyprus.Se asteapta ca aceasta informatie sa fie verificata de anchetatori. Informatiile au fost deja furnizate procurorului general Petros Clerides, care a asigurat ca cei vinovati nu vor putea sa evite responsabilitatea pentru incalcarile ce au condus la problemele din sectorul bancar al tarii.

Autoritatile cipriote au inceput anterior investigarea activitatilor bancilor pentru a determina ce actiuni ale acestora au condus la declansarea actualei crize.

Bancile cipriote s-au redeschis saptamâna trecuta pe fondul unei restrictii semnificative privind circulatia capitalurilor. Dupa cum a anuntat joi Banca Centrala a Ciprului, aceste restrictii vor dura inca o saptamâna, transmite in editia sa online publicatia The Wall Street Journal. in acelasi timp, autoritatea de reglementare si-a relaxat cerintele: de acum dimensiunea tranzactiei, care nu are nevoie de permisiunea Bancii Centrale a tarii, va fi de 25 de euro in loc de 5.000 de euro anterior. in plus, a fost autorizata utilizarea cecurilor nominale de pâna la 9.000 de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)