Fed, Banca centrală a SUA, a menținut neschimbată dobânda sa de referință, dar spune într-un comunicat că o va crește „în curând”. Insă, Jerome Powell a precizat apoi că majorarea va avea loc în martie, „presupunând că condițiile sunt adecvate pentru a face acest lucru”, potrivit Reuters.

Rezerva Federală a lăsat de inteles ca va creste dobanda din luna martie și și a reafirmat planurile de a pune capăt achizițiilor de obligațiuni. De asemenea, șeful FED, Jerome Powell a promis că va fi o luptă susținută pentru a domoli inflația.

Dobânda de referință este acum aproape de zero, iar inflația este „mult peste 2%”, dar „se așteaptă ca în curând să fie oportună o creștere a intervalului-țintă pentru rata fondurilor federale”, potrivit comunicatului citat.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)