Platforma fintech Filbo (www.filbo.ro), dedicata micilor antreprenori, a închis în data de 27 ianuarie 2022, anticipat, emisiunea și oferta de obligațiuni în valoare nominală totală de 10 milioane de LEI, prin suprasubscriere față de ținta inițială de 7 milioane de LEI. La acest plasament au participat 12 investitori profesionali, 6 persoane fizice și 6 persoane juridice.

Compania se bucură de o creștere accelerată in ultimii ani, in anul 2020 inregistrand o creștere de 4 ori mai mare de cât piața, cu o creștere a portofoliului cu 40%, continuând dinamica și în anul 2021 cu o creștere a portofoliului de peste 66% și dublarea volumului de credite acordate față de anul 2020.

OMRO, compania care detine brandul si platforma digitala Filbo, este o instituție financiară nebancară prezentă pe piață încă din anul 1994, fiind una din primele instistuții de micro-creditare din România și între membrii fondatori ai European Microfinance Network, si care adreseaza companii micro si mici indiferent de forma organizare (SRL, PFA, II, IF,PAI) atat prin canale de distributie clasice, cat si digitale. Platforma Filbo.ro a fost lansata in 2020 pentru a oferi un acces complet online la finanțare pentru micro-intreprinderi și antreprenori individuali, intr-un mod mai rapid si mai flexibil in comparatie cu oferta altor banci sau IFN-uri.

In ultimul trimestru al anului 2021 compania a lansat inca două inovații pe piața din România de creditare, pentru persoane juridice:

• Prima soluție de tip „embedded finance” pentru companiile din România, impreuna cu Easybill, prin care un micro-antreprenor poate accesa creditul online Filbo direct din pagina partenerului
• Prima soluție de tip „Buy-Now-Pay-Later” pentru companiile din România, cu www.oceano.ro, prin care un mic antreprenor poate cumpăra produse din marketplace plătind direct cu creditul Filbo

„Fiind deja a doua rundă de obligațiuni finalizată cu succes, intermediata tot de catre Goldring, la doar 2 ani de la prima emisiune, modelul nostru de business, rezultatele de până acum și planurile noastre de creștere generează continuă încredere în rândul investitorilor – carora le multumim pe aceasta cale. Acest lucru ne dă și nouă în continuare încredere în ceea ce facem si in viziunea companiei de a adresa nevoile financiare ale micilor antreprenori din Romania intr-un ecosistem integrat de creditare-plati-facturare. Fondurile obținute vor ajuta la finanțarea activității de creditare – având perspectivele în continuare ale unei creșteri rapide, față de piață, mai ales prin recentele soluții digitale inovative de creditare lansate pentru micii antreprenori – și de asemenea ne vor ajuta la realizarea principalelor proiecte interne ale companiei, în special îmbunătățirea continuă a soluțiilor inovative dezvoltate pentru clienții noștri. Multumim colegilor de la Goldring pentru inca o colaborare de succes.”, spune Florian Teleaba, Deputy CEO Filbo.

„Succesul ofertei de obligațiuni OMRO confirmă, din nou, suportul pe care investitorii sunt interesați să îl ofere sectorului de microcreditare a micilor antreprenori, un pilon critic pe termen mediu și lung pentru reziliență și sustenabilitate economică și socială la nivel local, regional și național. Un proiect precum platforma FILBO, cu impact potențial important pentru încurajarea spiritului antreprenorial modern românesc, proiectat și dezvoltat de o echipă cu multă experiență în sectorul financiar a câștigat susținerea investitorilor atât în prima rundă de finanțare, cât și acum. Până la urmă, piața de capital reconfirmă, acum și în mod indirect, rolul de finanțator al companiilor antreprenoriale românești.

Suntem bucuroși să fi contribuit la atragerea de resurse destinate zonei de microcreditare a afacerilor și avem deplină încredere că OMRO, prin dinamica sa în perioada următoare, va continua să încurajeze și să îmbunătățească gradul de intermediere financiară în acest sector”, declară într-un comunicat de presă Virgil Zahan, CEO Goldring.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)