Portalul financiar www.FinZoom.ro are acum o interfață mai prietenoasă, adaptată la noile cerințe ale consumatorilor. Prin redefinirea unor aspecte vizuale și tehnice s-a urmărit ușurarea interacțiunii utilizatorilor cu toate produsele bancare prezentate pe site (comparații, calculatoare, cataloage de produse), precum și cu secțiunile de educație financiară (articole, video, podcast, ghiduri, sfaturi).

“Ne îndreptăm mereu atenția către experiența utilizatorilor noștri și către viteza de reacție a site-ului atunci când aceștia solicită afișarea unor informații. Consumatorii și utilizatorii de produse financiare pot să navigheze ușor pe site, să își găsească rapid informațiile de care au nevoie și să ia decizii financiare în cunoștință de cauză”, susține Irina Chițu, directorul comparatorului bancar FinZoom.ro.

Noi funcționalități: Filtre pentru căutări avansate, secțiune Video și Podcast, Calculatoare

Un element de noutate îl constituie filtrele pentru comparații. Astfel, orice consumator interesat de exemplu de un credit, poate să sorteze mai ușor ofertele băncilor utilizând un anumit criteriu.

“Am decis să introducem noi filtre după care pot fi comparate creditele, în contextul în care am observat că utilizatorii site-ului www.finzoom.ro sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că anul acesta dobânzile au început să crească și de aceea cei mai mulți se orientează acum către creditele cu dobândă fixă. Deseori primim întrebarea “Ce bănci oferă credite cu dobândă fixă?”. Vrem ca prin introducerea filtrului de dobândă să ajutăm fiecare utilizator să își găsească creditul potrivit, fără a mai fi nevoie de o discuție în prealabil cu noi pentru a-l ghida. Ne dorim ca toate filtrele introduse pe site să îi ajute pe consumatori să ia decizii înțelepte”, susține Irina Chițu.

Crearea secțiunii VIDEO direct în noul site finzoom le permite utilizatorilor să găsească interviurile acordate televiziunilor direct, fără a mai fi nevoie ca aceștia să caute pe Youtube canalul dedicat al FinZoom.

“Multiplele intervenții pe care le avem la emisiunile televizate pot fi găsite mai ușor în Secțiunea VIDEO din site. Astfel, cei care sunt interesați de un anumit subiect, au două posibilități: fie să vadă clipul video, fie să citească articolul atașat acestuia. De asemenea, utilizatorii pot căuta pe site informații după cuvinte cheie și toate articolele, video-urile si podcast-urile despre subiectul de interes, vor apărea în același loc ”, afirmă directorul FinZoom.ro.

Calculatoarele reprezintă un alt instrument relevant pentru consumatorii care decid în privința finanțelor lor, indiferent dacă este vorba despre o decizie financiră pe termen mediu sau lung. Cu calculele în față, consumatorul poate să ia decizia imediat sau să o regândească. Calculatoarele îl ajută să se orienteze.

“Am simțit nevoia de a veni în întâmpinarea consumatorilor cu o versiune îmbunătățită a calculatoarelor. De exemplu, pe Calculatoarele FinZoom.ro consumatorii pot să facă direct o simulare cu cât le va crește rata la credit (dacă indicele în funcție de care se calculează dobânda variabilă a creditului va crește), sau să afle cât este câștigul dintr-un depozit bancar, sau cât vor acumula în contul de pensie Pilon 2. Sau persoanele împovărate de plata ratelor la credite, pot să caute o soluție de refinanțare și pot accesa Calculatorul de Refinanțare pentru a vedea dacă refinanțarea unui credit este oportună. Pentru că susținem educația financiară la orice nivel, vrem să educăm consumatorii și să îi învățăm să își facă singuri toate aceste calcule”, afirmă Irina Chițu.

Consumatorii pot compara pe FinZoom.ro peste 1400 de produse financiar-bancare

De 16 ani (din 2006) comparatorul bancar Finzoom.ro vine în sprijinul consumatorilor, ajutându-i să se informeze cu privire la toate tipurile de produse financiare oferite de bănci: Credite Ipotecare, Credite Noua Casă, Credite de Consum, Credite Auto, Credite IMM, Carduri de Debit, Carduri de Credit, Conturi Curente, Conturi de Economii, Depozite, Fonduri de investitii.
“Scopul comparatorului bancar FinZoom rămâne acela de a face “zoom” pe produsele financiare, adică să le explice în detaliu, ca și cum le-ai vedea printr-o lupă. Consumatorii au posibilitatea să compare gratuit, într-un singur loc, produsele și serviciile tuturor băncilor, să economisească timp și bani și, informați fiind, să ia decizii financiare înțelepte”, susține Irina Chițu.

Alături de comparațiile de produse și servicii bancare, pe www.finzoom.ro se regăsesc analize și sinteze pentru întreaga piață financiar – bancară, știri financiare, modificări de produse, comunicate de presă sau ghiduri cu explicații ale caracteristicilor fiecărui produs la care să fie atenți consumatorii. Iar pe Forumul Finzoom utilizatorii pot interacționa pentru a afla răspuns la diverse întrebări din domeniul financiar bancar.

“Prin noul design al site-ului ne dorim ca utilizatorii să aibă o plăcută experiență de navigare, care să îi ghideze să își găsească mai ușor informațiile din lumea financiară”, mai afirmă directorul FinZoom.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)