Fitch Ratingsreconfirmă ratingul IDR pentru finanțări pe termen lung al Băncii Transilvania la ‘BB’, cu perspectivă stabilă, precum şi nivelul ratingului de viabilitate (VR) al BT, la ‘bb’.

Conform Fitch, ratingul de viabilitate al Băncii Transilvania reflectă profitabilitatea puternică şi stabilă, care generează capital intern, rezervele consistente de capital, o structură foarte bună a depozitelor şi lichiditatea solidă. De asemenea, acest rating înseamnă o îmbunătățire continuă a calității activelor.

Tot conform Fitch Ratings, capacitatea Băncii Transilvania de a genera venituri a crescut ca urmare a achiziționării Volksbank România, integrarea VBRO în structura BT fiind finalizată la sfârşitul anului trecut. Din analiza Fitch reiese, de asemenea, că expunerea Băncii Transilvania pe creditele în franci elvețieni preluate de la Volksbank România – în urma campaniei de conversie, derulată cu succes – a fost minoră, reprezentând doar 3% din totalul creditelor la finalul primului semestru a.c.

Acțiunile de rating sunt următoarele:

  • IDR pe termen lung în valută: afirmat la ‘BB’; perspectivă stabilă
  • IDR pe termen scurt în valută: afirmat la ‘B’
  • Ratingul de viabilitate: afirmat la ‘bb’
  • Ratingul de sprijin: afirmat la ‘5’
  • Plafonul ratingului de sprijin: afirmat la ‘fără plafon’
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)