Agenţia de rating americană Fitch a înrăutăţit perspectiva UniCredit Bank România de la „stabil“ la „negativ“ şi a confirmat ratingul pe termen lung la „BBB“, a informat la finalul săptămânii trecute instituţia financiară. Decizia de retrogradare a ratingului subsidiarei locale după o acţiune similară în cazul băncii-mamă din Italia, UniCredit SpA, anunţată pe 26 martie.
Ratingul pe termen lung al băncii din România este sub cel al UniCredit SpA (calificativ “BBB”, cu perspectivă negativă), reflectând opinia Fitch că subsidiara din România și regiunea CEE (Europa Centrală și de Est) sunt de importanță strategică pentru banca mamă, ținând cont de finanțarea și lichiditatea de urgență, precum și de integrarea extinsă operațională a UniCredit Bank din România în cadrul grupului. În plus, potențialul cost al sprijinului este gestionabil, ținând cont de mărimea mică a subsidiarei din România comparativ cu activele grupului, apreciază Fitch.

Hotărârea Fitch de a înrăutăţi perspectiva UniCredit România a fost luată ca urmare a faptului că banca din România este de importanţă strategică pentru grupul italian şi reflectă sprijinul ridicat primit de la acesta.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)