Legea privind darea în plată și cea referitoare la conversia creditelor în franci elvețieni vor dispărea până “la Mărțișor”, susține economistul șef al BRD-Groupe Societe Generale, Florian Libocor, citat de Agerpres.

“Am îndrăzneala să fac o predicție: cred că cele două legi vor dispărea exact cum au apărut, după ce întreaga tevatură politică se va fi încheiat. Mai în glumă, mai în serios, cam de Mărțișor. Rămâne de văzut dacă mă înșel sau nu. Dar dacă mă voi înșela, ceea ce nu cred, nu pot să vă spun decât că trebuie să ne pregătim bine de astfel de ghidușii, pentru că nu le pot spune altfel. Îmi pare rău pentru tehnicienii, avocații care au susținut tehnic aceste inițiative, dar sunt în eroare maximă. Dacă au senzația că societatea a rămas la fel ca în ’91, se înșeală. Avem două opțiuni: fie ne respectăm reciproc, fie ne batem joc unii de alții”, a subliniat Libocor în cadrul unei conferinței Coface.

florian-libocor-brdPotrivit acestuia, “populismul este un factor de risc extrem, urmat de inconștiența din punctul de vedere al modului în care este tratat un cadru legal existent, adoptat de curând, echivalent cu ceea ce există acolo unde ne dorim să mergem, și efectele lui”.

Libocor a menționat că se referă la “cele două legi celebre”, însă nu a vrut să insiste prea mult asupra lor. “Nu vreau să insist pentru că, până la urmă, câinii latră ursul merge. Așa e la noi, din păcate”, a mai spus economistul șef al BRD.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)