Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu propune amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni. Amânarea se va face la cerere, prin telefon și email, fără a fi nevoie de certificat de urgență, spune ministrul pe pagina sa de Facebook.

NU vorbim de șteregea ratelor, ci doar de o amânare

Florin Cîțu spune că va propune o Ordonanță de Urgență, în ședința de Guvern de joi, prin care plata ratelor la creditele bancare să poată fi făcută pentru maximum 9 luni, la cererea clienților, pentru toate tipurile de credite.

Românii nu vor fi discriminați, cei care vor cere amânarea ratelor, vor beneficia de această măsură

Potrivit Ministrului, după discuțiile purtate cu sistemul bancar și BNR, debitorii care vor apela la amanarea ratelor, atât persoanele fizice dar și cele juridice, vor găsi soluții și după aceste luni de păsuire. Florin Cîțu propune o reeșalonare a plăților pe termen mai lung.

Gepostet von Florin Cîţu am Mittwoch, 25. März 2020
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)