Consiliul European a declanșat procedura de deficit excesiv în cazul României. Măsura vizează anul 2019.

CE a propus Consiliului să inițieze o procedură de deficit excesiv pentru România și a adoptat o recomandare adresată Consiliului de stabilire a cerințelor de ajustare, potrivit site-ului Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Recomandarea prevede ca România să urmeze o traiectorie de ajustare durabilă și credibilă pentru a pune capăt deficitului excesiv până în 2022, cel târziu.

Comisia Europeană a demarat procedura pe 14 februarie pentru că România a încălcat, în 2019, tratatul de aderare și a avut un deficit bugetar, de 4,6%.

Cîțu: Deficitul pentru 2020 a fost negociat și acceptat de Comisia Europeană

“În ultimele trei luni de zile, am negociat cu Comisia Europeana. România are un plan de reducere a deficitului sustenabil si credibil, acceptat in totalitate de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că experții au încredere în acest guvern” a anunțat prim-ministrul desemnat, Florin Cîțu într-o postare video pe pagina personală de Facebook.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)