Senatorul PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi că desfiinţarea Pilonului II de pensii reintroduce contribuţiile la angajator, crescând astfel costul forţei de muncă pentru angajatori. “Proiectul de lege care “reglementează”, de fapt desfiintează, Pilonul II de pensii ascunde înca o bombă. Reintroduce contribuţiile la angajator si implicit creşte costul fortei de muncă pentru angajatori. Este echivalentul introducerii unei taxe pe forta de muncă. Vă citez din proiectul de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat Pilonul II, propunerea de proiect de lege, apare contribuţia la angajator, care spune aşa: contribuţia angajatorului este egală cu a angajatului,.., în funcţie de mărimea companiei”’, a spus Florin Cîţu pentru Mediafax.

Senatorul PNL susţine că acest lucru va duce la o gaură la buget.

”După ce au facut transferul contribuţiilor, acea tâmpenie fiscală, care transfera toate contribuţiile către angajat, acum reapare contribuţia la angajator şi se păstrează contribuţile angajatului. Cred că toţi angajatorii din România trebuie să fie conştienţi că acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, atât de mare gaura la buget.(..) Încă nu ştim exact impactul bugetar pentru că nu avem ciferele exacte dar ar terbui să însemene un plus pentru bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate”, a mai precizat Cîţu.  Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că nu există nicio decizie în Guvern sau Coaliţie privind desfiinţarea Pilonului II de pensii, aşa cum au apărut informaţii în spaţiul public. Totuşi, Dragnea spune că ar putea exista o suspendare dacă analiza care se efectuează va arăta necesitatea.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)