Ministrul Finantelor, Florin Cîțu, a anutat in direct la Digi24 că Guvernul pregăteste o Ordonanta de Urgenta prin care românii vor beneficia de amânarea ratelor, a spus ministrul.

“Joi vom anunța o soluție pentru toți clienții, pentru o perioadă mai mare decât starea de urgență. Cei care nu își pot plăti ratele vor putea depune o cerere la bancă pentru a cere amânarea plății ratelor”, a spus Florin Cîțu.

„Este o decizie a Asociației Europene a Băncilor. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluție pentru tot sistemul bancar, pentru toți clienții”, a spus Cîțu.

Cîțu mai spune că de aceste măsuri vor beneficia atat persoanele fizice cât și cele juridice. Mai mult, românii cu credite bancare vor fi ajutați și după acestastă perioadă.

Cîțu: Statul va fi implicat. Nu va fi vorba de o șterge a ratelor, ci de o păsuire

Florin Citu a mai precizat că măsura ce va fi adoptată joi “va merge pentru o perioadă mai mare decât starea de urgență. Va fi implicat și statul. Cei care vor cere, vor avea acces la această facilitate. E vorba de amanarea ratelor, nu ștergerea”.

Întrebat despre ce perioadă este vorba, ministrul a precizat ca perioada va fi mai aproape “de 6 luni decât de 3 luni”.

Măsura vine după ce astăzi BNR preciza că o astfel de amânare nu va mai transforma creditele într-unele neperformante, iar băncile nu vor mai fi nevoite să blocheze rezerve pentru ele.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)