Creditele neperformante au scăzut de la peste 23% panaCreditele neperformante  la aproape 14% in prezent. Peste un an s-ar putea ca neperformantele sa ajunga la 10% pe piata locala, este de parere Florin Danescu, presedinte executiv al Asociatiei Romane a Bancilor, potrivit Mediafax.

“Daca s-ar mentine scaderea de pana acum neperformantele ar putea fi si mai jos, dar nu cred ca vom asista la un trend similar de scadere in următorul an. Totusi, un nivel de 10% al neperformantelor peste un an de acum inainte este de asteptat”, a spus Danescu la seminarul “Noua directie in materie de insolventa”, organizat de Ziarul Financiar.

El a mai precizat ca, in prezent, 75% din creditele neperformante sunt generate de persoane juridice, iar din acestea jumatate de companiile aflate in insolventa. Valoarea creditelor neperfomante este de peste 6,7 miliarde de euro, avand in vedere un sold al creditelor de 48 miliarde de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)