Ignorarea vocii bancare a condus la apariția Legii dării în plată, iar în România, dintr-o astfel de abordare, câștigă foarte puțini și plătesc foarte mulți, a declarat, joi, la Summitul Bancar “Banking 365 – Banca Viitorului”, Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor (ARB).

“Despre Legea dării în plată, întrebarea este cât costă. Am auzit discursuri de genul ‘De ce vă plângeți de Legea dării în plată, că impactul este mic?’. A trebuit să explicăm faptul că nu contează dacă suma este mare sau mică. Atunci când introduci un risc atât de mare, trebuie să ia în calcul și pentru creditele curente, și pentru cele viitoare, că un client poate să ramburseze mai puțin. Mă tem că nu se poate da o lege despre chirurgi fără să întrebi chirurgii…”, a afirmat Dănescu, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului BNR, băncile reprezintă motorul economiei, indiferent cum sunt privite, iar din faptul că acestea nu au fost ascultate a rezultat Legea dării în plată.

“Rele sau bune, băncile sunt motorul economiei. Ce câștigăm dacă nu vrem să ascultăm vocea industriei bancare, rezultatul este Legea dării în plată. În România, câștigă foarte puțini dintr-o astfel de abordare și plătesc foarte mulți. Scopul în sine nu este să ne depărtăm de Europa, ci să trăim mai bine. Ne punem întrebarea dacă în România ar exista o strategie de dezvoltare pe termen mediu, ar fi luată în discuție și situația industriei bancare? Ar fi băncile privite ca un rău sau ca un rău pozitiv? Ar fi luate măsuri care să dezvolte creditarea în România sau să o frâneze?”, a susținut Florin Dănescu.

Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credit a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 28 aprilie și a intrat în vigoare în data de 13 mai.

Oxygen Events a organizat, joi, cu sprijinul Asociației Române a Băncilor (ARB) și Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), o nouă ediție a Summitului Bancar: ‘Banking 365 — Banca Viitorului’.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)