Publicatia online www.BankingNews.ro realizează un colaj de opinii ale celor mai importante personalități din industria bancară din România despre campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, am dorit să aflăm de la cât mai mulți bancheri din top management-ul băncilor locale care este opțiunea personală în ceea ce privește vaccinul și părerea proprie despre campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Florin Dănescu, Președintele Executiv al Asociației Române a Băncilor, a menționat pentru BankingNews: “Campania de vaccinare, atât cea din România, cât și cea din cadrul Uniunii Europene și de la nivel internațional, reprezintă cel mai important instrument pe care îl avem la dispoziție pentru depășirea pandemiei COVID-19. Vaccinarea este cea mai bună șansă pentru întoarcerea noastră, ca oameni și ca societate, la stilul de viață obișnuit, din perioada anterioară COVID-19. Succesul campaniei de vaccinare este esențial și din punct de vedere al funcționării economiei, al revenirii consistente a acesteia în 2021. Mă voi vaccina și mesajul meu este unul de încredere în medicină și progresele pe care le-a marcat permanent pe parcursul anilor. Avem o soluție eficientă prin care ne putem întoarce la normalitate. De acum atingerea acestei normalități va ține de fiecare dintre noi”.

Guvernul va introduce astăzi, prin Ordonanța de Urgență, bancherii și asigurătorii din front office pe lista persoanelor care vor putea fi vaccinate în cea de-a doua etapă a campaniei naționale. Peste 75% dintre angajații din industria bancară și din domeniul asigurărilor care lucrează în contact direct cu clienții doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai repede, susține, într-un interviu acordat BankingNews, Paraschiv Constantin, președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci. ”În sectorul financiar bancar și de asigurări din Romania nu s-a luat niciodată în discuție obligarea salariaților de a se vaccina, demersurile noastre având la bază cererea membrilor de sindicat, care au conștientizat că un proces de imunizare reușit înseamnă o garanție mai mare a sănătății lor”, menționează Paraschiv Constantin.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)