Delegatia Fondului Monetar International va discuta cu conducerea BNR. In cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum supravegherea bancara, sistemul bancar, indicatorii de prudentialitate etc, au declarat surse apropiate discutiilor.

Primele discutii vor fi cu Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din cadrul BNR, intalnirea bazandu-se in special pe supravegherea bancara. De asemenea, va fi abordat si subiectul legat de recentele modificari ale legii privind abuzul din noul Cod Civil, conform caruia, daca o asociatie de clienti demonstreaza in instanta ca o anumita clauza dintr-un contract de credit este abuziva, toate contractele ce contin respectiva prevedere pot fi denuntate.

Negocierile de la BNR vor mai viza sistemul bancar, datele privind indicatorii de prudentialitate, garantiile eligibile, rezultatele recente ale supravegherii si raportarea tranzactiilor repo si a depozitelor clientilor, precum si progresul in ceea ce priveste planurile de urgenta si procedurile.

Misiunea comuna a Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene si Bancii Mondiale a inceput marti, 15 ianurie 2013.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)