Suspendarea Memorandumului Romaniei cu Fondul Monetar International ar putea deprecia leul la 4,5 lei/euro pe termen foarte scurt si am putea asista la o respingere a ofertelor bancilor la licitatiile pentru titluri de stat, pe fondul randamentelor in crestere, a declarat analistul – sef al BCR Eugen Sinca, vicepresedinte al Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR), pentru AGERPRES.

”Vom avea probabil o mica intarziere in relatia cu FMI, similara cu cele din anii precedenti, iar din ianuarie situatia ar putea reintra in normal. Daca ne uitam la istoria relatiilor dintre Romania si FMI vedem ca acordurile au evoluat dupa un tipar ‘stop and go’ ceea ce inseamna ca avem inca un drum de parcurs in consolidarea reformelor intr-un cadru institutional bine definit. Pe termen foarte scurt am putea asista la cursul modificat, aceasta fiind de altfel si estimarea noastra pentru luna decembrie 2013, neschimbata inca din vara”, a spus Eugen Sinca, potrivit AGERPRES.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)