FNGCIMM a efectuat alocarile de sume pentru acordarea de garantii intre cei 17 finantatori participanti in cadrul Programului Prima Casa. Plafonul total, aprobat prin H.G. nr.16/2015, este in valoare de 2,5 mld. lei si va fi utilizat in conditiile impartirii in mod egal a riscurilor si a pierderilor intre statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, prin FNGCIMM si finantatori.

Alocarile de sume au fost realizate de catre FNGCIMM cu acordul Ministerului Finantelor Publice, in functie de estimarile bancilor partenere privind volumul garantiilor ce vor fi acordate in anul 2015, precum si de valoarea garantiilor acordate de fiecare finantator in anul 2014.

Pentru a asigura o buna dinamica a fondurilor alocate, conform prevederilor legale incidente, FNGCIMM este autorizat sa evalueze cel putin trimestrial modul de utilizare de catre finantatori a sumelor alocate si sa efectueze redistribuiri intre finantatori in functie de gradul de utilizare a acestora.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)