FNGCIMM anunta demararea Programului Prima Casa 7- etapa 2015, toate conditiile necesare unei derulari corespunzatoare fiind indeplinite. Conform prevederilor Ordinului ministrului finantelor publice nr.98/2015, publicat in Monitorul Oficial nr.80 din 30 ianuarie 2015, comisionul anual de gestiune pentru emiterea unei garantii ramane neschimbat – 0,49% /an aplicat la soldul finantarii.

Din momentul publicarii comisionului, bancile partenere pot sa trimita FNGCIMM solicitari de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de catre beneficiarii programului Prima Casa. Pana la alocarea efectiva a plafonului aferent anului 2015, finantatorii participanti in Program pot transmite solicitarile de garantare in limita diferentei alocate si ramase neutilizate din plafonul anului 2014.

Institutiile de credit au la dispozitie un plafon total de garantare de 2.639,1 milioane lei, compus din plafonul alocat pentru anul 2015, la care se adauga diferenta ramasa neutilizata din plafonul anului 2014.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.
Garantia FNGCIMM  SA – IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.

Bancile Partenere in Programul Prima Casa

1. BCR – Banca Comerciala Romana
2. BRD – Groupe Societe Generale
3. Raiffeisen Bank
4. Alpha Bank Romania
5. Millennium Bank Romania
6. Banca Transilvania
7. CEC Bank
8. Bancpost
9. Piraeus Bank Romania
10.Banca Romaneasca
11. ING Bank
12. Intesa Sanpaolo Bank Romania
13. Unicredit tiriac Bank
14. Credit Agricole Bank Romania
15. OTP Bank
16. Bank Leumi Romania
17. Marfin Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)