Fondul de Garantare a Depozitelor, institutia responsabila cu despagubirea clientilor cu depozite la sapte banci intrate in faliment, a platit în perioada 2009 – 2013 compensatii in valoare de 512 milioane lei, scrie Ziarul Financiar. Fondul a recuperat insa de la fostele banci numai 175 milioane lei pana la sfarsitul anului trecut.

Bancile in cauza sunt Banca Albina, Bankcoop, Banca Internationala a Religiilor (BIR), Banca Columna, Nova Bank, Banca Romana de Scont (BRS) si Banca Turco Romana (BTR), intrate în faliment în perioada 1999 – 2006.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)