Institutiile de credit care sunt active pe segmentul co-finantarilor pentru proiecte dezvoltate cu fonduri europene au acordat imprumuturi pentru mai mult de 15.000 de asemenea afaceri beneficiare de bani europeni. Aceasta cifra este rezultatul activitatii a numai 5 banci autohtone, care de altfel sunt printre cele mai bine pozitionate pe piata de profil. In fapt este vorba de BCR, BRD, Banca Transilvania, CEC Bank si UniCredit Tiriac Bank.

CEC Bank a reusit sa dea cele mai multe credite pentru proiecte care au accesat fonduri europene, beneficiarii fiind in majoritatea covarsitoare intreprinderi mici si mijlocii. Si BCR a co-finantat peste 4.000 de proiecte, care au insumat cea mai mare valoare a creditelor de profil acordate de o banca romaneasca. Intr-un top al bancilor in functie de numarul de proiecte beneficiare de fonduri europene sustinute se inscriu pe urmatoarele pozitii Banca Transilvania si BRD.

Studiul de piata “Bilantul bancilor in 2011 pe piata de fonduri europene“, disponibil contra cost AICI, prezinta amanunte despre portofoliile de profil ale BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, CEC Bank si Garanti Bank. Cercetarea contine detalii despre valoarea cofinantarilor acordate de banci pana in 2011 pentru proiecte derulate cu fonduri europene si numarul proiectelor care au fost creditate; despre cum sunt impartite portofoliile de cofinantari in functie de domeniile de activitate ale companiilor care au beneficiat de fonduri europene si despre previziunile privind evolutia segmentului de profil. Pentru a achizitiona materialul, care valoreaza 17 EURO, da click pe bulina rosie pentru a realiza plata cu cardul. Studiul de piata ”Bilantul bancilor in 2011 pe piata de fonduri europene” va fi livrat prin email, in format PDF, de indata ce plata dumneavoastra va fi confirmata.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)