Creditele in franci elvetieni au fost vandute fara sa fie explicate si potentialele riscuri, acesta fiind principalul motiv pentru care aceste imprumuturi produc in prezent “o emotie foarte mare”, afirma presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, citat de Agerpres.

“Creditele in franci elvetieni produc acum o emotie foarte mare pentru ca, printre altele, nu au fost vandute cu instructiuni de folosire si nu au fost, mai ales, subliniate riscurile potentiale.

La vanzarea oricarui produs financiar trebuie subliniate riscurile potentiale.

Vanzarea de produse financiare este total diferita de vanzarea produselor de consum pentru ca orice produs de consum — daca va cumparati o masina de spalat sau orice altceva — este insotit de instructiuni de folosire in toate limbile”, a mentionat Negritoiu.

Acesta a subliniat ca produsele financiare sunt vandute personal, de aceea trebuie explicate cum trebuie folosite “si mai ales trebuie subliniate riscurile cumpararii unui produs financiar”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)