Guvernul francez a acceptat sa salveze Credit Immobilier de France (CIF), prin acordarea unei garantii de stat, institutia financiara specializata in credite ipotecare fiind puternic afectata de lipsa de lichiditate, scrie Financial Times, preluat de Mediafax. Credit Immobilier de France a fost scoasa la vanzare incepand din mai, in urma problemelor cauzate de disparitia finantarii ieftine de pe pietele de credit.

“Pentru a permite CIF sa-si respecte toate angajamentele, statul a decis sa raspunda favorabil cererii pentru acordarea unei garantii”, a declarat, intr-un comunicat, ministrul de Finante, Pierre Moscovici.

Salvarea CIF este ultima problema a noului presedinte socialist, Francois Hollande, al carui guvern are deja dificultati in a minimaliza concedierile planificate la alte companii lovite de criza, printre care Peugeot si Carrefour, precum si prabusirea grupului franco-belgian Dexia.

Garantia de stat pentru CIF, care are o emisiune de obligatiuni de 1,75 miliarde de euro scadenta in octombrie, trebuie sa primeasca aprobarea Comisiei Europene, a spus Moscovici.

Potrivit cotidianului francez Le Figaro, cel mai probabil scenariu pentru CIF, cu 300 de sucursale si o pozitie importanta pe piata creditelor ipotecare din Franta, este lichidarea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)