Pentru aproape 300 de tineri, 2012 a fost un an mai bun, gasind la fundatia Clujul Are Suflet (www.clujularesuflet.ro ) ajutorul de care aveau nevoie pentru a depasi dificultatile scolare, emotionale sau de relationare. Unii dintre ei sunt acum studenti, altii si-au gasit un loc de munca, o parte dintre ei si-au redescoperit increderea in propriile forte. Printre povestile de succes ale anului trecut se numara reusita unuia dintre adolescentii sustinuti de fundatie, care este acum printre olimpicii pe tara la fizica.

Clujul Are Suflet este cel mai mare proiect de implicare sociala al Bancii Transilvania, lansat in 2007 si sustinut financiar, integral, de aceasta. Fundatia ii ajuta pe tinerii care provin din medii defavorizate sa se (re)integreze social si profesional. Anul 2012 a fost un an pozitiv, cu rezultate pe masura implicarii echipei de la centrul de zi, formata din 18 tineri. Activitatile fundatiei sunt dintre cele mai diverse – de la meditatii la anumite materii scolare, asistenta sociala si psihologica, psihoterapie, consiliere profesionala si medierea muncii, activitati pentru orientare scolara si profesionala, educatie pentru sanatate, pana la grupuri de dezvoltare personala, utilizarea computerului, de teatru, arte plastice si activitati sportive.

Pe parcursul lui 2012, majoritatea tinerilor care au trecut pragul Centrului de zi Clujul Are Suflet, aflat in Cluj-Napoca, pe str. Gh.Doja nr.3, au avut nevoie mai ales de sprijin scolar, fie pentru ca acestia erau in ultimul an de liceu, fie pentru ca doreau consiliere si sprijin pentru o calificare profesionala. Media de varsta a acestora a fost de 17 ani.

Cifrele inseamna oameni. Cateva dintre realizarile fundatiei, in 2012:
·    aproape 300 de tineri au fost ajutati de fundatie pentru a avea o viata mai buna
·    22 de tineri au promovat bacalaureatul
·    18 adolescenti au intrat la facultate, fiind acum studenti
·    4 tineri au intrat la scoli postliceale
·    46 de adolescenti si-au gasit un loc de munca in perioada vacantei de vara

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)