O veste foarte buna de la Clujul Are Suflet: 20 de adolescenti ajutati de fundatia Bancii Transilvania au reusit la facultate si la scoli postliceale din Cluj-Napoca si Bucuresti. Acestia fac astfel un pas esential privind construirea unui drum propriu in viata, prin continuarea studiilor, asa cum fundatia si-a propus: sa ajute tinerii cu varste intre 14 si 20 de ani, care provin din medii sociale cu probleme, sa se realizeze, asa incat grijile sa fie transformate in aspiratii si bucurii.

Viitorii studenti se vor specializa in 12 domenii, dintre cele mai diverse, si anume: business, contabilitate, drept, resurse umane, geografie, inginerie, stiinta si tehnologia alimentelor, horticultura, constructii, educatie fizica si sport, muzica, respectiv asistenta medicala. Vor studia la Univesitatea Babes-Bolyai, Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Universitatea din Bucuresti si la scoala Postliceala Sanitara.

Reusita acestor tineri este cel mai bun rezultat al fundatiei, inregistrat in prima parte a acestui an, pe langa absolvirea, cu bine, a bacalaureatului 2013, de catre 22 de adolescenti, media notelor acestora fiind aproape 8.

La Clujul Are Suflet, tinerii sunt ajutati prin activitati specifice, organizate in cadrul Centrului de zi Clujul Are Suflet, aflat pe str. Gh.Doja (fosta Lupeni) nr.3: de la monitorizarea permanenta a situatiei scolare, meditatii la diferite materii, activitati pentru mentinerea motivatiei scolare si pentru dezvoltarea unor strategii de invatare, la programe de orientare scolara si profesionala. Echipa care se ocupa de implementarea acestora este formata din 18 persoane cu specializari diferite: profesori, psihologi, psihopedagogi si asistenti sociali.

Clujul Are Suflet este cel mai mare proiect de implicare sociala sustinut del Banca Transilvania, pentru care BT a alocat, in 2013, aproximativ 620.000 lei, pentru activitatile organizate la centrul de zi,  scoala de Vara care are loc in aceasta perioada; asigurarea mesei de pranz a celor care vin la centrul de zi; veniturile echipei Clujul Are Suflet, respectiv pentru intretinerea sediului respectiv.

In aproape 6 ani, Banca Transilvania si Clujul Are Suflet au ajutat peste 1.400 de adolescenti sa aiba o viata mai buna.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)