Fundația OTP Bank România Miercurea Ciuc și lansează un program de educație prin cadrul căruia incepe un proiect de responsabilitate socială prin care oferă cursuri de educație financiară elevilor din localitate, în colaborare cu Primăria Miercurea Ciuc.

Noul program de educație se va desfășura în clădirea Primăriei Miercurea Ciuc și a fost gândit ca un spațiu dedicat activităților pentru dezvoltarea aptitudinilor financiare şi economice în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment (educație prin joc), într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor.

“Actualul context economic a pus presiune pe majoritatea categoriilor sociale, iar tinerii nu au făcut excepție. Asta o spun studiile care arată un nivel de educație financiară sub medie în România.

Cred că o investiție în educație este o investiție în viitorul societății, mai ales în contextul actual, astfel că ne-am propus să extindem serviciile Fundației noastre prin lansarea acestui proiect împreună cu Primăria Miercurea Ciuc. Misiunea colegilor de la Fundația OTP Bank România este de a crea conținut educațional valoros pentru inițiative educative cu impact și a oferi cursuri adaptate la nevoile tinerilor generații.”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România.

„Ne bucurăm că această activitate se va desfășura la Miercurea Ciuc, în parteneriat cu Fundația OTP Bank România, cu școlile din localitate și, nu în ultimul rând, cu sprijinul părinților care au recunoscut importanța acestui tip de educație. Consider că această inițiativă este o adevărată investiție în viitor, iar comunitatea din Miercurea Ciuc are doar de câștigat.”, a spus Attila Korodi, primarul orașului Miercurea Ciuc.

Programul de educație va începe în anul școlar 2022-2023. Cei 3 formatori acreditați vor ține cursuri de educație financiară pentru elevii de gimnaziu și de liceu și vor oferi tinerilor și cunoștințele necesare pentru planificarea conştientă a carierei. Fundația își propune să susțină în continuare educația nonformală și, pe viitor, va oferi cursuri de educație financiară, de educație digitală și de inteligență emotională și pentru adulți.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)