Banca Comerciala Carpatica a convocat actionarii in Adunare Generala Extraordinara pe 19 decembrie pentru a aproba termenii si conditiile principale ale ofertei ferme primite de la Nextebank pe 14 noiembrie pentru fuziunea prin absorbtie de catre Banca Comerciala Carpatica, potrivit Mediafax.

Astfel, Directoratul bancii din Sibiu, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, a convocat actionarii pentru a aproba termenii si conditiile principale ale ofertei ferme revizuite pe care Nextebank a inaintat-o pe 14 noiembrie pentru fuziunea prin absorbtie de catre BCC, potrivit datelor din convocatorul transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Totodata, propune imputernicirea conducerii executive pentru a face demersurile necesare implementarii fuziunii.

Directoratul mai vrea sa poata majora capitalul social al bancii cu maxim 155 milioane lei prin una sau mai multe emisiuni de actiuni ordinare noi pe o perioada de un an de la data la care delegarea este aprobata de actionari, “in legatura cu o posibila acordare de imprumut subordonat de nivel 1 sau de nivel 2, care ar putea sa contina caracteristici de convertibilitate in actiuni”, se mai spune in document.

Nextebank, controlata de fondul de investitii Axxess Capital, este un jucator de talie mica din sistemul bancar, cu active de 240 milioane de euro care o plaseaza pe locul 30 (cota de piata de 0,3%). Banca este in curs de a absorbi compania de microcreditare Patria Credit.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)