Actualii actionari ai Nextebank, controlata de fondul de investitii Axxess Capital, ar urma sa detina 46% din actiunile Bancii Carpatica in eventualitatea finalizarii procesului de fuziune cu banca detinuta de omul de afaceri Ilie Carabulea, potrivit unei informari catre actionarii Nextebank, citata de Ziarul Financiar.

Nextebank a transmis luna trecuta o oferta ferma de fuziune catre Carpatica, care ar urma sa se realizeze la o paritate de 1,2/1. Carpatica a convocat pe 19 decembrie adunarea generala a actionarilor pentru a aproba oferta Nextebank. Miza acestei fuziuni este crearea unei banci cu active de peste un miliard de euro. Actionarii Nextebank care nu sunt de acord cu fuziunea isi pot exercita dreptul de retragere din societate dupa hotararea adunarii generale de aprobare a fuziunii.

„Pretul pe care il va plati banca va fi stabilit de un expert autorizat independent numit in conditiile legii“, se arata in documentul transmis actionarilor si ciatat de ZF. Actionarii Nextebank sunt convocati pe 15 decembrie pentru a aproba preluarea de catre banca a companiei de microcreditare Patria Credit, detinuta tot de Axxess Capital.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)