Garanti Bank a atras 300 milioane de lei printr-o emisiune de obligatiuni negarantate in lei, deschisa in data de 26 mai si inchisa anticipat pe 27 mai, datorita subscrierii integrale.
Conform Agerpres, Garanti Bank urmeaza sa depuna documentatia necesara in vederea admiterii in cel mai scurt timp la tranzactionare a obligatiunilor pe piata reglementata la vedere, administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Valoarea nominala totala a obligatiunilor oferite a fost de 230 milioane de lei, cu posibilitatea cresterii la maximum 300 de milioane de lei. Obligatiunile emise au o rata anuala a dobanzii de 5,47%, cu scadenta in 2019. Avand in vedere ca in cea de-a doua zi de la lansarea emisiunii de obligatiuni nivelul subscrierilor l-a depasit pe cel maxim anuntat, oferta a fost inchisa anticipat in data de 27 mai.

Vanzarea obligatiunilor a fost intermediata de BRD – Groupe Societe Generale.
‘Suprasubscrierea la aceasta emisiune de obligatiuni demonstreaza interesul crescut si increderea investitorilor in Garanti Bank si potentialul nostru de dezvoltare. Ne bucura succesul acestei tranzactii, deoarece ne ofera o serie de beneficii, precum diversificarea surselor de finantare si stimularea creditarii clientilor nostri’, a declarat directorul general al Grupului Garanti Romania, Ufuk Tandogan.

Grupul Garanti Romania reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN). Cele doua IFN-uri completeaza oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar si sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, precum si credite de consum. Grupul Garanti ofera servicii financiare pe piata locala pentru mai mult de 500.000 de clienti.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)