Garanti Bank Româniaa ales soluția open source FinTP, de la Allevo, pentru conectarea la SWIFTNet, care asigură totodată conformitatea cu standardele și reglementările SEPA, în vederea optimizării operațiunilor pe care le desfășoară. Banca își continuă, astfel, trendul ascendent pe piața românească, oferind clienților servicii îmbunătățite.

Prin implementarea FinTP, Garanti Bank România beneficiază de o tehnologie care contribuie la reducerea costurilor și asigură controlul asupra codului sursă al aplicației, eliminând astfel obișnuita dependență de furnizor. În același timp, instituția are acces la procesul de dezvoltare a produsului și la auditul său, ambele desfășurându-se în deplină transparență.

FinTPintegrează din punct de vedere tehnic diverse aplicații de business, conectând sistemele back-office ale băncilor la infrastructuri de piață externe. FinTP are înglobat un mecanism de rutare ce redirecționează mesajele în funcție de reguli și conținut. Procesarea mesajelor se realizează în doi pași: inițial, se mapează mesajele SWIFT FIN, XML sau orice alt format exportat din aplicația de back-officela tipul de mesaj ISO 20022, după care se aplică regulile operaționale convenite pentru trimitere sau primire. FinTP asigură reconciliereși funcții avansate pentru căutarea plăților și raportare. Tehnologia de bază conferă persistență tranzacțiilor end-to-end, multi-threading, precum și o componentă fiabilă de securitate, inclusiv în ceea ce privește gestionarea grupurilor, utilizatorilor, profilurilor și funcțiilor.

„Garanti Bank România pune accent pe actualizareapermanentă a infrastructurii IT, astfel încât să menținem calitatea serviciilor cu care sunt obișnuiți clienții băncii. Considerăm că IT-ul nu reprezintă o investiție care se face o singură dată, ci un proces care necesită un efort susținut, pentru a le asigura clienților cele mai bune condiții. FinTP ne oferă flexibilitate în proiectarea infrastructurii de business în concordanță cu strategia noastră”, a declarat Fatih Arpas – ICT Director, Garanti Bank România.

FinTP este un software open-source distribuit sub licența gratuită GPLv3. Acest model de distribuție este diferit față de ce se practică în mod curent în această industrie, avantajul său principal fiind acela că înlătură orice dependență de furnizor.

„Am ales Allevo, nu numai pe baza calității și a reputației pe care le are, ci și datorită modelului de distribuție open-source, care nu ne-a fost oferit de ceilalți furnizori. Sistemul de licențiere GPLv3 oferă pentru Garanti Bank România control complet asupra codului sursă al aplicației”, a menționat dl. Arpas.

„Colaborarea cu Garanti Bank România a fost extraordinară. Odată puse la punct detaliile și cerințele, echipa noastră împreună cu cea a băncii și-au unit eforturile pentru a implementa această soluție într-un timp record de 3 luni care, având în vedere complexitatea fluxurilor operaționale și a arhitecturii de ansamblu, reprezintă o adevărată realizare. Noi, Allevo, ne mândrim cu acest nou exemplu care ne întărește convingerea că modelul de distribuție open-source pe care-l practicăm este nu doar atractiv, ci și potrivit pentru această industrie”, a spus Sorina Bera, CEO Allevo.

DespreGaranti Bank România

Garanti Bank face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește și Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN sa).

Garanti Bank este deținută de cătreTurkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, și are peste 14 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate. În iulie 2015, grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) a preluat controlulasupra TGB.

Garanti Bank România oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate. Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de sucursale și peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.

În 2016, Garanti Bank a fost premiată de prestigioasa revistă Global Finance pentru „Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distincția a fost acordată în cadrul evenimentului „2016 World’s Best Consumer Digital Banks in Central and Eastern Europe Competition”.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesațihttp://www.garantibank.ro/
Despre Allevo

Allevo este o companie furnizoare de soluții software care sprijină instituțiile financiare de toate tipurile și dimensiunile să reducă costul total al investiției și să atingă interoperabilitate de-a lungul întregului lanț de distribuție, prin utilizarea FinTP, aplicația open source care procesează tranzacții purtătoare de valoare, automatizează fluxuri de operațiuni și asigură conformitatea cu diversele standarde și reglementări din industria financiar-bancară.

Distribuția FinTP garantată de Allevo este destinată să crească competitivitatea, să elimine riscul operațional și să facă sistemele de procesare a tranzacțiilor financiare accesibile și pentru întreprinderile mici și mijlocii.

www.allevo.ro

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)