Garanti Bank si-a extins prezenta nationala si a ajuns la 200 de ATM-uri inteligente, cea mai extinsa retea de bancomate inovatoare din Romania, anunta banca intr-un comunicat. Reteaua de ATM-uri a bancii s-a dublat in ultimii doi ani, ca urmare a dezvoltarii puternice pe segmentul de retail si a unei strategii de extindere bazate pe tehnologie de ultima ora.

Cele mai frecvente tranzactii efectuate la reteaua nationala de ATM-uri Garanti sunt, in ordine, retragerile de numerar, platile fara card ale facturilor (facturi ale operatorilor de telefonie mobila si furnizorilor de utilitati), rambursarea sumelor datorate pentru cardul de credit si depozitele bancare, sustin bancherii de aici.

Printre tipurile de tranzactii care sunt din ce in ce mai populare se numara serviciile cu numerar (platile efectuate folosind depozite de numerar) – 30% din totalul tranzactiilor, reincarcarea cartelelor telefonice prin „Mobile Top-Up”, plata facturilor, precum si operatiunile de schimb valutar fara card.

[quote_left]NOU: “Topul bancilor dupa reteaua de ATM-uri si POS-uri in 2011” – o analiza prezentata in exclusivitate de BankingNews despre numarul de ATM-uri si POS-uri din portofoliul a 22 banci autohtone. Pentru informatii unicat click aici![/quote_left]„Scopul nostru este sa le oferim clientilor servicii usor de folosit si la indemana atunci cand folosesc ATM-urile Garanti, de la plati fara card si depozite, pana la transferuri bancare si operatiuni de schimb valutar. Intentionam sa continuam sa ne crestem prezenta nationala prin ATM-uri inteligente, deoarece dorim ca oricine, nu doar clientii nostri, sa poata beneficia de aceste bancomate pentru orice operatiune – de la reincarcarea telefoanelor mobile, pana la plata utilitatilor”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Group.

In Romania, Garanti este singura institutie bancara care ofera o serie de avantaje unice prin intreaga retea de bancomate: permite operatiuni de schimb valutar fara card, depozitarea fara card de numerar in contul propriu, posibilitatea de reincarcare a cartelei, rambursarea sumelor datorate pentru cardul de credit sau platirea facturilor de telefonie mobila in timp real.

„Ne asteptam ca, in urmatorii cinci ani, tranzactiile fara card sa fie cele mai frecvente operatiuni la ATM. In plus, in viitorul apropiat, bancomatele Garanti Bank vor fi capabile sa ii recunoasca pe clientii nostri si sa le ofere servicii si produse personalizate. Garanti a inovat in piata bancara, inclusiv in ceea ce priveste ATM-urile. In Turcia, acest sector reprezinta unul dintre avantajele noastre competitive si planuim sa avem acelasi parcurs si in Romania”, a adaugat Ilker Ozdemir, Director Bancar Canale Alternative de Distributie & Tranzactii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)