Obligatiunile corporative emise de Garanti Bank în data de 3 iunie 2014, ulterior Perioadei de Oferta deschisa pe 26 mai 2014 si închisa anticipat pe 27 mai, sunt tranzactionate pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) începand de astazi, 25 iunie, ora 9:45 AM, se arata intr-un comunicat de presa remis de Garanti Bank.

Comisia de Admitere la Tranzactionare si Consiliul de Administratie al BVB au aprobat admiterea la tranzactionare a celor 30.000 de obligatiuni pe 19, respectiv 20 iunie 2014, si le-au inclus în cadrul Sectorului Titluri de Credit, Categoria a III-a.

Obligatiunile emise au o valoare nominala totala de 300 milioane lei (10.000 lei/obligatiune) si au un cupon anual fix de 5,47%, platit anual. Data maturitatii este de 5 ani, cu scadenta pe 15 mai 2019, iar principalul va fi platit la maturitate (rambursare într-o singura transa). Codul ISIN este ROGABRDBC011, iar simbolul GBR19.

“Am deschis emisiunea de obligatiuni în data de 26 mai si am închis-o anticipat dupa doar o zi, datorita subscrierii integrale, ceea ce a demonstrat un interes deosebit din partea investitorilor calificati. Ne asteptam sa vedem acelasi nivel de încredere în Garanti Bank începand cu astazi, 25 iunie si prin acest succes sa contribuim si la dezvoltarea pietei de capital locale”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti Romania.

Garanti Bank emite pentru prima data obligatiuni corporative pe piata din Romania.

Pe parcursul ultimilor ani, banca a crescut constant pe toate liniile de business, si anume retail, IMM-uri si corporate, fiind în prezent pe locul 12 dupa active în topul bancilor de pe piata locala. Garanti Bank a înregistrat atat în 2013, cat si în primele luni din 2014, rezultate peste media pietei în toate segmentele, dezvoltand un portofoliu foarte sanatos de clienti si reusind sa îsi mentina dezvoltarea sustenabila.

Garanti Bank este o banca universala detinuta de catre Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai profitabila si a doua cea mai mare banca privata din Turcia dupa active. Turkiye Garanti Bankasi se regaseste în topul celor mai solide 20 de banci din lume, potrivit clasamentului întocmit în luna mai a anului 2013 de Bloomberg, una dintre cele mai prestigioase agentii de stiri economice si de afaceri la nivel global.

Banca ofera o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala. Prezenta în Romania din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta nationala prin sucursale si canale alternative, ajungand la o retea extinsa de 287 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii bancii, pentru tranzactii cu sau fara card.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)