NETOPIA mobilPay, singurul procesator local care integreaza toate metodele de plata (SMS, card, numerar, apel voce, transfer bancar), impreuna cu Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci din Romania, continua eforturile de a creste piata de comert online si lanseaza o campanie de promovare a platilor cu cardul in randul comerciantilor, se arata intr-un comunicat de presa. Astfel, site-urile romanesti care vor adopta in perioada 12 aprilie – 31 decembrie 2012 plata cu cardul vor beneficia de comision zero la procesarea tranzactiilor timp de o luna, respectiv doua luni in cazul in care detin sau deschid un cont bancar la Garanti Bank.

In urma acestei campanii, cele doua institutii estimeaza ca un numar de aproximativ 900 de comercianti online se vor inscrie pe platforma de plati mobilPay. in total, sustinerea financiara prin aplicarea conditiilor speciale de procesare a tranzactiilor se ridica la peste 30.000 de euro. „Aceasta este cea de-a treia campanie de crestere a interesului si a increderii comerciantilor in platile online pe care o desfasuram din 2010. Acest tip de campanie este unic pe piata romaneasca, iar noi ne-am asumat acest rol odata cu lansarea platformei mobilPay. Prin urmare, investitiile noastre merg proactiv doar in directia cresterii si educarii pietei. Actuala initiativa are un potential mai mare, care se reflecta direct in bugetul superior campaniilor anterioare”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA.

“Strategic, rolul de educare a pietei, in special in ceea ce priveste modalitatile moderne de plata prin tehnologii de ultima ora, se afla in centrul preocuparilor noastre. Campaniile derulate impreuna cu NETOPIA se inscriu perfect in strategia noastra de a creste numarul tranzactiilor online si de a inova, in acelasi timp, prin introducerea pe piata a unor concepte originale. Cresterea pietei in ansamblu nu poate avea loc fara sustinerea companiilor locale, iar noi suntem aici pentru a fi alaturi de ele”, a precizat Murat Atay, CEO Garanti Group Romania.

In urma campaniei desfasurate in perioada iunie-septembrie 2011, peste 150 de site-uri au introdus pentru prima data sistemul de plata online cu cardul si au fost realizate peste 12.000 de tranzactii. Aproximativ 40% dintre firmele inregistrate pe platforma NETOPIA mobilPay in cadrul campaniilor trecute sunt site-uri de reduceri, peste 30% provin din segmentul de turism si travel, iar 15% dintre acestia desfasoara activitati in domeniul serviciilor.

„Daca anul trecut site-urile de reduceri au fost motorul cresterii pietei, ajungandu-se la aproape 140 de jucatori in acest domeniu, in 2012 ne asteptam la o crestere semnificativa a adoptiei platilor online in randul comerciantilor specializati pe anumite segmente, precum cadouri, cosmetice, produse pentru copii sau diverse servicii. in prezent, NETOPIA mobilPay are inregistrate pentru toate metodele de plata peste 3.000 de companii”, a adaugat Antonio Eram.

In primul trimestru din 2012, NETOPIA mobilPay si Garanti Bank au procesat peste 380.000 de tranzactii online cu cardul, cu 50% mai multe comparativ cu aceeasi perioada din 2011. in plus, valoarea medie a tranzactiilor realizate a crescut cu aproximativ 30%, la 95 lei. Anul trecut, compania a procesat circa 40% din tranzactiile online cu cardul realizate in Romania, respectiv un numar de 1,4 milioane de plati.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)