Grupul Garanti Romania a inregistrat in 2013 un profit net consolidat de 27 milioane euro. Valoarea veniturilor nete ale Grupului a urcat la 118,6 milioane euro, o crestere cu 11% fata de 2012. in plus, la finalul anului 2013, activele totale s-au ridicat la 1,93 miliarde euro, o crestere cu 7,3% fata de perioada similara a anului trecut.

Toate cele patru companii din cadrul Grupului Garanti si-au continuat dezvoltarea sustenabila si au inregistrat profit, in ciuda mediului economic plin de provocari. In 2013, profitul net al Garanti Bank a fost de 20,7 milioane euro, in timp ce institutiile non-bancare au inregistrat: Garanti Credite de Consum – 2,7 milioane euro, Garanti Leasing – 3 milioane euro si Garanti Credite Ipotecare – 0,6 milioane euro profit net.

“Am inceput anul 2013 cu o strategie de crestere bine pusa la punct si suntem incantati de faptul ca eforturile noastre de a mentine o evolutie pozitiva pe piata locala s-au tradus si in rezultate financiare puternice. Suntem peste media pietei in toate segmentele – IMM-uri, retail si corporate, credite si depozite si avem un portofoliu foarte sanatos de clienti. Vom continua aceeasi strategie prudenta de crestere, concentrandu-ne pe satisfactia clientilor din toate segmentele. Le vom oferi sprijinul, ca si pana acum, oferindu-le credite pe termen scurt si lung, si astfel vom contribui si la dezvoltarea sustenabila a mediului economic local”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti Romania.

In 2013, volumul total de credite al Garanti Bank s-a ridicat la 1,09 miliarde euro, inregistrând o crestere de 5,4% fata de perioada similara a anului trecut. Segmentul IMM a avut cea mai mare crestere, de 17% fata de 2012, in timp ce segmentul retail inregistreaza in continuare cel mai mare volum in portofoliul de credite al bancii. in ceea ce priveste depozitele, volumul acestora a crescut cu 42,3% in 2013. in acest moment, Garanti Bank are prezenta nationala prin 78 de agentii si mai mult de 280 de ATM-uri inteligente, o crestere cu 25% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce numarul aparatelor POS a depasit 8.000, cu 10% mai mult decât anul anterior.

Peformantele bancii pe piata locala, precum si sprijinul si angajamentul puternic din partea bancii-mama, Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a determinat agentia de evaluare financiara Fitch Ratings sa reconfirme ratingul Garanti Bank „BBB-” pentru datorii pe termen lung cu perspectiva stabila in 2013.

TGB este cea mai profitabila si a doua cea mai mare banca dupa active din Turcia. in plus, se regaseste in topul celor mai 20 solide banci din lume, conform clasamentului intocmit de Bloomberg. Prin urmare, Garanti Bank beneficiaza de know how-ul unei banci-mama de succes.

In 2013, Turkiye Garanti Bankasi AS a inregistrat un profit net de 3,01 miliarde lire turcesti (1,2 miliarde euro). Valoarea activelor totale ale Garanti s-a ridicat la 196,89 miliarde lire turcesti (67,4 miliarde euro), in timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash si non-cash) in valoare de 151,81 miliarde lire turcesti (52 miliarde euro).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)